- Overrasket over, at det var så grelt

Byrådsmedlem Henrik Christensen (S) var en af få, der ville udtale sig om indholdet i de to rapporter

Rapporterne afslører et morads i ledelsen af Rebild Kommune, siger byrådsmedlem Henrik Christensen (S). ?Arkivfoto: Michael Bygballe.

Rapporterne afslører et morads i ledelsen af Rebild Kommune, siger byrådsmedlem Henrik Christensen (S). ?Arkivfoto: Michael Bygballe.

REBILD:Ved middagstid i går modtog samtlige medlemmer af byrådet i Rebild de to nye rapporter om kommunen. Men da NORDJYSKE i aftes kontaktede dem, havde stort set ingen nået at læse rapporterne.

- Jeg har lige lukket kuverten op her kl. 21, men har altså ikke nået at læse dem, sagde Venstres gruppe- formand, Thomas Simoni Thomsen. Og tilsvarende meldinger kom fra stort set alle andre.
Som den eneste ville Henrik Christensen (S), der er formand for sundheds- udvalget, godt kommentere de to rapporter, selv om han kun havde nået at læse ”essensen, men ikke alle detaljerne”.
- Men ud fra det, jeg har læst, vil jeg sige, at ingen af os politikere formentlig havde haft nogen forestilling om, at det så så grelt ud. Rapporterne viser, at det på ledelsesniveau har været et morads. Det er godt, vi får renset op i det, og jeg håber meget, at vi med de beslutninger, byrådet har truffet tidligere i år, har fået sat en stopper for dette her, siger Henrik Christensen.
Han kunne godt have ønsket sig, at man i endnu højere grad, end tilfældet er, havde gradueret de mange fejl i rapporterne.
- Men det ændrer ikke ved, at den har været helt gal i Rebild Kommune, siger han.

Hvor sikker er du på, at problemerne nu er fortid?

- Jeg er glad for, at vi har draget konsekvenser i forhold til den gamle ledelse. Jeg er helt overbevist om, at den ledelse, vi nu får, vil sørge for, at alle løbende sager tjekkes, så de får den rette og korrekte udgang. Og jeg er også sikker på, at alle har lært en masse af dette her, så det fremover bliver en anden kultur, der vil præge Rebild Kommune, siger Henrik Christensen.
Rikke Karlsson (DF) kritiserer borgmesteren for, at rapporten siden i fredags har ligget hos kommunen og først onsdag middag blev sendt til byrådet og derefter offentliggjort.
- Fremgangsmåden afskærer os andre i byrådet fra at kunne forholde os til borgmesterens udlægning, og det er ikke fair, siger hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.