Overskud af p-pladser

Overkapacitet skal føre til bedre forhold for cyklister og nedlæggelse af mindre p-anlæg

Lars Termansen
Selv om nogen måske synes, at det er svært at finde et sted at parkere, er der faktisk god plads i Aalborg lige for tiden. Arkivfoto: Torben Hansen
Trafikforhold 10. februar 2013 06:00

AALBORG: Parkeringspladser er der lige for tiden nok af i Aalborg. Faktisk er der et overskud på et par hundrede pladser i forhold til daglige behov i midtbyen.

Omdannelse til grøn plads

Det har Aalborg Kommune regnet sig frem til, og det åbner mulighed for, at eksisterende p-pladser kan nedlægges og gøre plads til andre formål. For eksempel til flere cykelstativer eller til underjordiske affaldsbeholdere. Men i en ny parkeringshandlingsplan lægges også op til, at mindre p-pladser helt kan sløjfes. Som eksempel nævnes Frederiks Torv, der i stedet kan omdannes til en grøn plads.

Måske kun to takster

Den ny handlingsplan lægger også op til, at p-takstsystemet kan forenkles, så det kun opererer med to takster. I øjeblikket er der tre takster at holde styr på. Desuden er der tanker om at ændre parkeringszonen, så den østlige del af midtbyen bliver strammere reguleret. Det er nemlig her, kommunen kan se et stigende parkeringsbehov, fordi midtbyen vokser i den retning.

- Men det handler ikke om at få flere penge i kommunekassen, forsikrer teknik- og miljørådmand Mariann Nørgaard (V). Hun understreger, at det alene handler om at afvikle trafikken bedst mulig.

Den ny parkeringshandlingsplan bliver sendt i høring, hvorefter den skal endelig vedtages politisk.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...