Overskud i Desmi halveret

Nørresundby-virksomheden vinder dog markedsandele og regner med fortsat vækst

Direktør Henrik Sørensen: - Vi klarer os bedre end markedet generelt, og det er en udvikling, vi er tilfredse med. <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Direktør Henrik Sørensen: - Vi klarer os bedre end markedet generelt, og det er en udvikling, vi er tilfredse med. Pressefotograf Claus Søndberg

NØRRESUNDBY:Efter fem i træk med rekordtal er hverdagen ved at indfinde sig på Desmi i Nørresundby. Virksomheden kom ud af 2012 med et overskud på 24 millioner kroner mod 57 mio. kr. året før. Omsætningen blev 713 mio. kr. mod 754 mio. kr. i rekordåret 2011.

Trods tilbagegangen betegner adm. direktør Henrik Sørensen resultatet som ”acceptabelt.”

Desmi producerer pumper til skibe og udstyr til opsamling af olieforurening, og begge markeder er ramt af tilbagegang.

- Vi tillader os at betegne vores koncernresultat som acceptabelt, idet vi fortsat vinder markedsandele. Vi klarer os bedre end markedet generelt, og det er en udvikling, vi er tilfredse med, siger Henrik Sørensen.

Desmi har investeret massivt i udvikling af nye produkter, herunder systemer til rensning af skibes ballastvand og brændstofpumper til militært brug - begge dele forretningsområder, som virksomheden satser hårdt på.

Desmi ekspanderer fortsat globalt og har nu egne medarbejdere i Indien og egne selskaber i Frankrig og Singapore. Virksomheden har som erklæret mål at passere en milliard i omsætning inden for få år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.