Virksomhedsøkonomi

Overskud så det klodser Lego fortsætter med at hitte på børneværelset - 7,6 milliarder i overskud i 2012

Børn i alle aldre elsker stadig Lego. Arkivfoto

Børn i alle aldre elsker stadig Lego. Arkivfoto

BILLUND:Den danske legetøjsgigant Lego slår alle rekorder. Koncernens driftsresultat steg i 2012 med 40 procent til 7,9 milliarder kroner mod 5,7 milliarder kroner i 2011.

Og der er gang i de danske klodser og spil rundt omkring på børneværelserne verden over. Legos nettoomsætning steg sidste år med 25 procent til 23,405 milliarder kroner - og det er næsten en tredobling i forhold til 2007.

2012 blev dermed femte år i træk, hvor koncernen præsterer en årlig vækst i omsætningen på over 15 procent, oplyser Lego i forbindelse med sit årsregnskab.

- Det er et særdeles tilfredsstillende resultat og bedre, end vi forventede i begyndelsen af året, siger Legos topchef, Jørgen Vig Knudstorp, og fortsætter:

- Det skyldes først og fremmest, at vi har været i stand til at udvikle og lancere produkter, som børn i hele verden har sat øverst på ønskesedlen i 2012.

Udfasning af arbejdspladser

Resultatet står i skærende kontrast til, at Lego i begyndelse af februar meldte ud, at man lukker en del af sin produktion i Danmark. Fremover vil der ikke længere blive dekoreret legoklodser eller pakket legoæsker i Billund.

I alt forventes det, at cirka 380 danske stillinger nedlægges i løbet af de næste to og et halvt år. Og fra sommeren 2015 vil alle klodserne blive malet og pakket på Legos fabrikker i Tjekkiet, Ungarn og Mexico.

Lego oplyser, at man fortsat vil investere tæt på kunderne for at forberede sig på fremtidig vækst.

Ny fabrik i Ungarn

Og det var da også i Tjekkiet, at Lego i september sidste år fortalte om en omfattende udvidelse af sin eksisterende fabrik, mens byggeriet af en ny fabrik i Ungarn blev sat i gang i oktober. Og derfor bliver der nu skåret ned på det danske pakkeri.

Lego regner med, at antallet af fuldtidsansatte vil stige i 2013. I 2012 blev der 1000 flere Lego-medarbejdere, så man nu har 10.400 ansatte globalt.

I år forventer Lego, at den globale økonomiske udvikling vil fortsætte med at påvirke legetøjsmarkedet generelt. Salget vil fortsætte med at vokse i 2013 - men med lavere vækstrater end dem, man oplevede i 2012.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst