Overtræksko til håndværkeren

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fodtøjet minder om en gammeldags gymnastiksko. De skridsikre dupper indvendigt holder skoen på plads. Foto: Nicolas Cho Meier

Tingene falder logisk for mig, siger Sune Krogh, som har gjort en opfindelse så indlysende og enkel, at man har svært ved at fatte, at den ikke allerede er udtænkt.

Den 25-årige tømrersvend fra Aalborg har opfundet en overtrækssko, så tømreren hurtigt kan krænge overtrækssko af og på, når han går ind og ud af huse og bygninger. På den måde skånes gulve og tæpper for beskidte aftryk fra skoene, og tømreren slipper for at tage arbejdsskoene af.

- Jeg fik ideen, da jeg var lærling, for det er jo altid læredrengen, der skal springe rundt og skal skære lister eller hente mesters hammer. Ind og ud, og hver gang skulle jeg binde skoene. Samtidig havde jeg mine arbejdshandsker liggende ved siden af, og så kom tanken: Hvorfor er der ikke noget tilsvarende til sko?

Det blev ikke kun ved tanken. Da Sune Krogh var udlært i 2012, gik han i gang med at udvikle overtræksskoen på sin mors symaskine.

Resultatet var hjemmeflikket, men det viste, at det var muligt at forme en brugbar sko og siden har han sammen med den professionelle investor, John Robert Andersen kørt makkerskab i deres fælles selskab Safety2shoes.

Produktionen skal foregå på en fabrik i Malaysia, og øvelsen lige nu er at finde det helt rigtige og mundrette produktnavn, der går rent ind hos forbrugerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.