Vadum

Overvågning af skolen

Kameraer skal få bugt med hærværk og ødelæggelser på Vadum Skole

Overvågning af lystbådehavnen i Thisted Foto: Peter Mørk

Overvågning af lystbådehavnen i Thisted Foto: Peter Mørk

VADUM:Vadum Skole vil fremover være videoovervåget udenfor åbningstiderne. Overvågningen er etableret som en reaktion på, at skolen i længere tid har været plaget af hærværk i aftentimerne og weekenderne. De seneste to år er der sket ødelæggelser for 250.000 kroner.

Samtidig er skolens naboer blevet generet af larm, og arealerne er blevet efterladt med rod, snavs og affald i form af dåser, knuste flasker, cigaretpakker og poser.
Trods en ihærdig indsats fra blandt andet politiet og de sociale jægere, er det ikke lykkes at komme problemet til livs.
- Da vi trods indsats ikke har kunnet nå til bunds i hvem, der udøver gentaget hærværk på skolens bygninger og udenomsarealer, har skolens ledelse og skolebestyrelsen i et samarbejde med skolens vagtselskab og sikringsrådgivere besluttet at opsætte videoovervågning, siger skoleleder Kirsten Dall.
Videoovervågningen vil være i konstant drift og koblet til skolens vagtselskab. Vagtselskabet kan således hele tiden se, hvem der færdes på skolens matrikel, og straks give besked til politiet, hvis der sker hærværk.
- Der er selvfølgelig fortsat adgang til skolens område og alle kan færdes frit, som vanligt. Og der er selvfølgelig sørget for, i henhold til love og regler, at ingen nabogrunde eller ejendomme bliver berørt af overvågningen, understreger Kirsten Dall, der har en bøn til områdets beboere.
- Jeg vil appellere til, at alle borgere i løbet af ferien vil hjælpe med at holde et ekstra øje med området, når de f.eks. alligevel går tur med hunden, sådan at vi undgår hærværk og roderi, og så naboerne kan nyde deres sommeraftner i haven i fred og ro, siger hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.