Overvågningskameraer filmede overfald på et-benet mand

20-årig fik tre måneders fængsel for brutalt gadeoverfald på hjælpeløs handicappet

Arkivfoto

Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:To overvågningskameraer indfangede i detaljer, hvad der skete, da en ben-amputeret mand 17. august blev brutalt overfaldet i gågaden i Frederikshavn.

Overfaldet sket i butikkernes åbningstid, mens der var mennesker omkring.
Mandag blev videoer fra de to overvågningskameraer forevist i retten i Hjørring for dommer og domsmænd og en skoleklasse, der overværede sagen.
Kameraerne er opsat for at overvåge tøjstativer på fortovet. Men på videoerne kan man også se den et-benede blive trukket op fra sin el-scooter og sparket flere gange i hovedet, så han mister bevidstheden.

Løsladt - og anholdt igen

Politiet løslod i første omgang gerningsmanden efter afhøring. Men helt usædvanligt blev han anholdt igen få dage senere, da politiet havde fået udleveret videooptagelserne. Efter have set dem, begærede politiet ham varetægtsfængslet på grund af overfaldets grovhed, og han har siddet i arresten til nu.
Den 20-årige hævdede i retten, at episoden var startet som et almindeligt slagsmål, efter den handicappede var kommet så tæt på ham og hans kammerat, så han kørte over kammeratens tæer.

Så ud som en bedstefar

I første omgang var den 20-årige ikke opmærksom på sin modstanders handicap.
- Han så bare ud som en bedstefar på el-scooter, sagde han.
Den 20-årig blev idømt tre måneders fængsel for grov vold. Han har allerede en lang kriminel karriere - en dom for røveri som 15-årig og senere domme for grov vold og overtrædelse af straffelovens paragraf 119 om vold eller trusler mod embedsmand.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.