Aalborg

Overvejer at skubbe Aktiv Sommer

Glasværksted og le parkour hittede - men flere valgte alligevel at blive hjemme

En af de ting, som vir­ke­lig hit­te­de ved årets Ak­tiv Som­mer, var til­bud­det om at prø­ve kræf­ter med den fran­ske eks­trem­sport, le parkour.
ar­kiv­fo­to: martin dam­gård

En af de ting, som vir­ke­lig hit­te­de ved årets Ak­tiv Som­mer, var til­bud­det om at prø­ve kræf­ter med den fran­ske eks­trem­sport, le parkour. ar­kiv­fo­to: martin dam­gård

AALBORG:Omkring 5000 af de mange gratis billetter og tilbud, som Aalborg Kommunes Aktiv Sommer hvert år sender ud til elever fra 4.-10. klasse, blev i år benyttet. - En af de aktiviteter, der virkelig var run på, var le parkour, fortæller John Holm fra kultur- og fritidsforvaltningen. Han har i flere år været med i den arbejdsgruppe, som sammensætter aktivitetshæftet. Og selvom enkelte af tilbuddene måtte aflyses, var der stor rift om andre. - Det er ikke altid til at forudse, hvad det er, der hitter, forklarer han. - I år var der f.eks. stor interesse for de lørdage, hvor børn kunne sælge og bytte legetøj på Grøntorvet, og der har formentlig også været mange til bowling i juli måned, fortsætter han. Mange rejser væk Formålet med hæftet er naturligvis at inspirere så mange som muligt til at være aktive i deres sommerferie, og ifølge John Holm har mellem 12.000 og 13.000 elever i år fået tilbuddet. - Vi evaluerer normalt forløbet her i efteråret, og en af de ting, man måske kunne overveje var, om tidspunktet skal skubbes en uge, siger John Holm. - Nu starter skolernes sommerferie jo en uge senere, og derfor har der også været flere, som tog ud at rejse lige så snart, børnene fik fri, forklarer han. Arbejdsgruppen skal også tage stilling til, om det vil være bedre at lægge hovedparten af aktiviteterne i de sidste 14 dage af skolernes sommerferie. - Mit bud er i hvert fald at vi skal overveje, om de tilbud, som foregår på Huset, skal flyttes til august, siger John Holm. På Huset i Hasserisgade kan man blandt andet gå til maleri, rytmisk musik og glasværksted. Og det er især sidstnævnte, der hitter. - Men vi har også mange på venteliste til flere af de andre aktiviteter, fortæller Karin Bornæs fra pædagogik- og udviklingsafdelingen. Trækker lod Hun beklager, hvis enkelte ikke fik plads. Men der er også mange gengangere, som melder sig til det samme år efter år. - Så vi bliver desværre nødt til at trække lod. For det er trods alt det mest retfærdige, mener hun. Karin Bornæs er personligt lidt overrasket over, at der ikke kom flere. For tilbuddet gælder naturligvis også eleverne fra de nye oplandskommuner. - Aktiviteterne ligger normalt, så de er lette at komme til med bus, forklarer John Holm. - Men det kan da godt være, at det er noget af det, vi kommer til at se på i forbindelse med vores evaluering. For det var måske en ide at placere mere i yderdistrikterne, siger han.