Nørresundby

OW Bunker-datter har milliardtilgodehavender

Kuratorer i datterselskab har fundet tilgodehavender for 2,15 milliarder kroner

Arkivfoto

Arkivfoto

NØRRESUNDBY:Det nu hedengange OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading i Singapore, der startede de voldsomme problemer for det danske selskab, der endte med at føre til konkurs, har angiveligt kundetilgodehavender for mere end 2 mia. kr.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

OW Bunker meddelte kort før sin konkurs, at selskabet havde opdaget tab på mindst 125 mio. dollar i Dynamic Oil Trading, men selskabets samlede tilgodehavender hos debitorer er faktisk langt større, skriver Reuters med henvisning til kuratoren i det konkursramte selskab, KPMG.

Kreditter skulle godkendes

KPMG’s estimater peger på samlede bruttotilgodehavender på 329 mio. dollar (2,15 mia. kr.) i Dynamic Oil Trading, og kuratoren er i øjeblikket i gang med at undersøge selskabets handler med Tankoil Marine, der er den største debitor.

OW Bunker hævdede omkring konkursen, at selskabet aldrig havde givet tilladelse til en kredit på 120-130 mio. dollar, som angiveligt var givet til Tankoil Marine. I prospektet inden børsnoteringen fremgår det, at alle kreditter på over 10 mio. dollar skulle godkendes af bestyrelsen.

/ritzau/FINANS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.