OW Bunker kan trække andre med i faldet

Kollapset har sendt chokbølger igennem hele branchen

Arkivfoto: Henning Bagger, Scanpix
Erhverv 10. november 2014 07:08 - Opdateret 10. november 2014 07:58
NØRRESUNDBY: OW Bunker havde så stor en position på verdensmarkedet for skibsbrændstof, at selskabets kollaps har sendt chokbølger igennem hele branchen. Det vurderer Jens Maul Jørgensen, der er formand for interesseorganisationen IBIA - The International Bunker Industry Association, over for Finans.dk.

- Det er en meget kedelig sag for hele branchen, og det er dybt, dybt tragisk, siger han.

Ifølge IBIA havde OW Bunker erobret 9 pct. af verdensmarkedet og dystede med amerikanske World Fuel Services om at være den største spiller i verden.

Danmark har haft en markant position blandt leverandører af skibsbrændstof. Dan-Bunkering i Middelfart hører således også til blandt de største i verden, mens Monjasa i Fredericia med en omsætning i 2013 på 12 mia. kr. befinder sig i en større mellemgruppe.

Netop den nærmeste danske konkurrent, Dan-Bunkering, ser meget dystert på OW Bunkers konkurs i forhold til branchen for skibsolie trods muligheden for at få flere kunder i butikken.

- Det er suverænt den største negative begivenhed i branchen i de 16 år, jeg har været her. Det er sørgeligt for branchen og de medarbejdere, det går ud over, har Keld Demant, CEO i danske Bunker Holding, der kontrollerer gruppen af selskaber i Dan-Bunkering, udtalt i forbindelse med konkursen i OW Bunker.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...