Erhverv

OW Bunker kan trække andre med i faldet

Kollapset har sendt chokbølger igennem hele branchen

Arkivfoto: Henning Bagger, Scanpix

Arkivfoto: Henning Bagger, Scanpix

NØRRESUNDBY: OW Bunker havde så stor en position på verdensmarkedet for skibsbrændstof, at selskabets kollaps har sendt chokbølger igennem hele branchen. Det vurderer Jens Maul Jørgensen, der er formand for interesseorganisationen IBIA - The International Bunker Industry Association, over for Finans.dk.

- Det er en meget kedelig sag for hele branchen, og det er dybt, dybt tragisk, siger han.

Ifølge IBIA havde OW Bunker erobret 9 pct. af verdensmarkedet og dystede med amerikanske World Fuel Services om at være den største spiller i verden.

Danmark har haft en markant position blandt leverandører af skibsbrændstof. Dan-Bunkering i Middelfart hører således også til blandt de største i verden, mens Monjasa i Fredericia med en omsætning i 2013 på 12 mia. kr. befinder sig i en større mellemgruppe.

Netop den nærmeste danske konkurrent, Dan-Bunkering, ser meget dystert på OW Bunkers konkurs i forhold til branchen for skibsolie trods muligheden for at få flere kunder i butikken.

- Det er suverænt den største negative begivenhed i branchen i de 16 år, jeg har været her. Det er sørgeligt for branchen og de medarbejdere, det går ud over, har Keld Demant, CEO i danske Bunker Holding, der kontrollerer gruppen af selskaber i Dan-Bunkering, udtalt i forbindelse med konkursen i OW Bunker.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst