P-kontrol giver mindre afkast

Der mangler to mio. kr. i forhold til budgettet, hvilket der er flere årsager til, men hvis byråd ville det, kunne der udskrives dobbelt så mange p-afgifter

Der var budgetteret med et afkast på tre mio. kr. fra Parkeringskontrol Nord i 2012, men ved årets slutning manglede der lidt under to mio. kr. Arkivfoto: Martin Damgård

Der var budgetteret med et afkast på tre mio. kr. fra Parkeringskontrol Nord i 2012, men ved årets slutning manglede der lidt under to mio. kr. Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Måske føler mange bilejere, at de er med til at fylde kommunekassen op, når de skal betale en p-afgift på 510 kr.

Men faktisk så lever Parkeringskontrollen ikke op til det fastsatte budgetmål for 2012, viser det foreløbige regnskab for Aalborg Kommune. Der var budgettet med et afkast på tre mio. kr., men ved årets afslutning manglede der lidt under to mio. kr.

- Det er fordi omkostninger stiger, og indtægterne falder, det er en af forklaringerne. Der er også restancerne, der bliver afskrevet, når de på et tidspunkt har stået længe nok. Det er et samspil af flere forskellige ting, siger beredskabschef Jørgen Pedersen, der også er chef for Parkeringskontrol Nord.

Det spiller også ind på økonomien, at p-afgiften rent beløbsmæssigt har været langtidsparkeret, mens bl.a. lønudgifterne er steget.

- P-afgiften er jo fastsat fra statens side, og det er lidt problematisk, at der ikke er rørt ved afgiften siden Arilds tid, og omkostningerne stiger hvert år.

Med hensyn til antallet af p-afgifter, mener Jørgen Pedersen, at Parkeringskontrol Nord holder balancen.

- Vi holder jo det niveau, som vi synes, der er rimeligt i forhold til at få en god parkeringskultur. Vi kunne godt have skrevet så mange afgifter, at der ikke havde været det underskud, men det er ikke meningen med at have parkeringskontrollen.

Jørgen Pedersen peger på, at byrådet i princippet kan fastsætte niveauet for antallet af p-afgifter ved eksempelvis at vedtage et månedligt budgettal og sige, at parkeringskontrollen skal give et vist beløb i overskud.

- Hvis byrådet sagde til os, at vi skal skrive nogle flere p-afgifter, så kunne vi skrive dobbelt så mange. Men jeg har sagt til dem, så skal telefonen stilles videre til dem.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.