Aalborg

På brandflugt gennem udestuer

Lovlydig beboer undrer sig. Han må tage sin minicrosser med ind i stuen

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Preben Sørensen - er 80 pct. handicappet med dårlige hofter og discusprolaps. Nogle dage er bedre end andre, og mini-crosseren giver ham fritiden til at komme rundt.

AALBORG:Han er begejstret for sit nye køretøj, så glad at han er nødt til at køre direkte ind i stuen, når han ikke er på gaden. Det gør han ikke af lyst, men af nød. Preben Sørensen, der bor i en Plus Bolig-administreret ejendom i Aalborgs midtby, har nemlig ikke andre muligheder, hvis hans forholdsvis nye køretøj skal opbevares forsvarligt. Og det skal den el-drevne kørestol, en mini-crosser til en værdi af omkring 40.000 kr. Den er nemlig ikke hans ejendom, men kommunens. Selv om Preben Sørensen kun har haft crosseren i otte uger har han opnået en vis behændighed i at køre den ud af stuen, vende på repos¿en på anden sal og ind i elevatoren, når han skal på tur. Tyveri i kælderen Der er ingen tyveriforsikring, der dækker, hvis han parkerer i kælderen. Der har været for meget tyveri. Og på svalegangen må han ikke stille den fra sig. Svalegangen er flugtvej. Preben Sørensen, 55 år, undrer sig. Han har tidligere været vicevært og taget hånd om fem svalegange. Han har arbejdet som brandvagt om natten i Aalborghallen. Netop i ejendommen, Louisegade 11, hvor han bor, er svalegangene på alle etager udnyttet som udestuer med havemøbler, planter og sågår kaninhold - uden at nogen har løftet pegefingeren. Ikke engang en plante Hos Beredskabscenter Aalborg fastslås det, at svalegange oftest er flugtveje og som sådan, må der ikke engang stilles en potteplante uden for indgangsdøren. Flugtvejene skal være 1,30 meter brede, men man kan i byggeri, der er mere end 10-15 år gammelt finde godkendte flugtveje, der er smallere. Generelt skal de være minimum 1,10 meter i bredden, lyder det fra Beredskabscentrets forebyggende afdeling. Bestemmelsen, som er at finde i bygningsreglementet, er til for beboernes egen skyld. I tilfælde af brand dur det ikke, at man skal springe for livet hen over borde og stole - eller minicrossere. Beredskabscentret har imidlertid ikke myndighed til at gribe ind ved overtrædelse. Det er de enkelte boligselskaber, der må sørge for at feje for egen dør. Restaureringen af Louisegade 11 er 10 år gammel, og der har været brand i gaden inden for de seneste år. For to år siden oplevede beboerne det i nr. 15. Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Plus Bolig.