På EPO døgnet rundt

Besøg hos thailandsk familie og med på skolebænken

En på opleveren, som de færreste Thailand-rejsende får, blev det med privat besøg hos Thips mor og søstre, som i dagens anledning låste op til det rum, som er udstyret med europæisk toilet.

En på opleveren, som de færreste Thailand-rejsende får, blev det med privat besøg hos Thips mor og søstre, som i dagens anledning låste op til det rum, som er udstyret med europæisk toilet.

THAILAND:Der er faktisk en enkelt deltager på ferierejsen Klarup-Thailand, der hedder Riis, men det har ikke noget at gøre med navnet på den EPO-tur, vi er ved at være halvt igennem. En På Opleveren, stod bogstaverne for i de forberedende e-mails, vi har udvekslet med Thip og Søren inden afrejsen, og kom det til en konkurrence, ville vi vinde. Vi tager EPO både morgen, middag og aften, og denne dag får vi dobbelt portion. Thip har taget os med til Suranaree, den lille by vest for Khorat, hvor hun er vokset op og har gået i skole, og hvor en af hendes søstre sælger soft drinks fra en bod ved vejen. Men 34 gæster til frokost synes ikke at være et problem. Gode naboer og en enkelt buddhistisk, kronraget nonne i kridhvidt tøj har været i sving i køkkenet ude bagved fra morgenstunden, og fra en stor, bred bænk i stuen med en åben væg til det fri, diskes der op med lækker traditionel thaimad. Ris, selvfølgelig, og masser af grønsager foruden både kød og fisk og sirligt udskåret frugt at slutte af med. Thailandsk hilsen Her er der ingen af os, der har glemt at sætte skoene, og vi får brugt vores indøvede thailandske hilsen, sawatikaa ¿ henholdsvis sawatikap for mænd. På forhånd havde vi troet, at vi skulle have blomster med til Thips mor som tak for den overvældende gæstfrihed, men fordi vi spurgte hendes datter til råds, er værtindegaven heldigvis mere velvalgt: Grønsager og frugt fra det store marked i byen. Og blomsterne? De er der til overflod i træerne udenfor rundt om det stykke jord, hvor familien har planer om at bygge en købmandsbutik¿ EPO er der også i besøget på Thips skole, hvor glade skolebørn smilende lader sig fotografere, mens de står i kø under halvtaget for at få regnestykkerne rettet, og hvor det ikke er uden stolthed, vi får vist det fine, hvide hus, som huser skolens nye overbygning. Beskeden donation Vores beskedne donation vil gøre god gavn, når nogle af egnens fattige familier kan få en uventet håndsrækning, forstår vi. Måske til et par sko til en dreng eller pige, som plejer at tage turen på op til flere kilometer til skolen uden noget på fødderne. Den slags er ikke hvermands eje i denne del af Thailand. Kontrasten gør indtryk på os. Vores næste destination er cruise fra Koh Chang på Thailandbugtens østkyst.

Forsiden