Forbrugerforhold

På flugt fra dyr fjernvarme

Hver 10. af kunderne er parat til at betale dyrt for at slippe for varme fra Veddum. Se to indslag om historien fra 24NORDJYSKE.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Erik Byrgesen (tv) og Niels Lund har sagt stop for varmen fra kraftvarmeværket i Veddum. 40 andre står på spring til at gøre det samme.

De cirka 440 husstande, der er koblet til Veddum-Skelund-Visborg Kraftvarmeværks (VSVK) net, har i næsten 15 år måttet slås med enorme varmeregninger, og nu er tålmodigheden ved at slippe op. Op imod et halvt hundrede af dem har truffet den tunge beslutning at koble sig af varmen fra værket i Veddum og finde alternativ varmeforsyning. Se indslaget fra 24NORDJYSKE her Niels Lund, Skelund, er blandt dem, der som en af de første lukkede af for de dyre dråber og erstattede dem med et flisfyr til omkring 25.000 kroner. Samtidig betalte han sin del af restgælden i værket, svarende til cirka 50.000 kroner. Alligevel har han ikke fortrudt sin beslutning. - Det jeg sparer, betyder, at investeringen hurtigt er tjent hjem, forklarer han. Formand forstår frustrationen Formanden for kraftvarmeværkets bestyrelse, Niels Jørgen Godskesen, kæmper for at holde sammen på de 440 forbrugere, som altså også er ejere af værket. Og han deler deres frustration. - Jeg kan sagtens forstå, når noget er så svimlende dyrt, at man forsøger at stoppe det, men jo flere der melder sig ud, jo mindre bliver varmeforbruget, og jo større bliver varmetabet i rørene. Dermed bliver prisen endnu højere for de øvrige forbrugere, og det kan få endnu flere til at melde sig ud, forklarer han. Mariagerfjord Kommunes borgmester kæmper, sammen med det lokale folketingsmedlem Per Husted (S) videre for de ramte forbrugere af dem dyre varme. Se indslaget fra 24NORDJYSKE her Det kaldes en ond spiral, men ifølge formanden er der trods alt udsigt til, at spiralen slutter. - I 2015 vil værket være betalt ud. Det betyder en besparelse på 11.000 kroner pr. husstand, og så ser alting jo helt anderledes ud, mener Niels Jørgen Godskesen. Bestyrelsen har inviteret til informationsmøde om værkets situation 16. marts.