Lokalpolitik

På gåben i den LILLE store by

Inspirationstur med Byfonden gav mange gode råd til udvikling af midtbyen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Omkring 60 borgere deltog onsdag aften i Byfondens gåtur rundt i Frederikshavn midtby med kommunaldirektør Mikael Jentsch som veloplagt fortæller og guide. Her i området bag Palads 1-2-3.

FREDERIKSHAVN:En skaterbane i midtbyen. Lidt a la Kappelborgs i Skagen. Og om vinteren en skøjtebane på rådhuspladsen. Og hængekøjer mellem træerne.

Det er nogle af borgmester Birgit Hansens bud på, hvad der skal til for at skabe mere liv i Frederikshavn midtby.

- Midtbyen skal have et løft. Frederikshavn skal være en venlig by, hvor man får mere, end man forventer, sagde Birgit Hansen, der som borgmester er født formand for Frederikshavn Byfond, på Byfondens repræsentantskabsmøde onsdag aften.

Den LILLE storby

Frederikshavn skal være "Den LILLE storby", har såvel det politiske system som FREDERIK besluttet.

Men hvad betyder det?

- Et sted man kan gå på opdagelse. Hvor der sker noget overraskende. Hvor man kan fare lidt vild. Et sted med kaffebarer, hyggekroge, musik i gaden, streetart, udeservering, trængsel, tæthed, nærhed, specialbutikker, gadevarer. Et sted, hvor der er rummelighed, og hvor der snakkes flere sprog, lød nogle af Birgit Hansens bud.

En 25-årigs bud

Forleden sendte Byfonden en 25-årig tidligere frederikshavnerpige, der nu bor i Århus, rundt i Frederikshavn og bad hende give sine bud på, hvor hun "så storbyen i Frederikshavn".

Svarene var bl.a. Pinky's kunstcafé, Walk In, den nye genbrugsbutik, Helberg Design, Birgitte Munch, Designermarket og ikke mindst Café Empire, Frederikshavns svar på Baresso eller Starbuck. Og så kan man helt nede fra gaden se bakkerne syd for byen. Men hvorfor kan man ikke få almindelig hverdagsfisk i Rødspættebyen?

Såvidt den 25-årige.

17. maj var Birgit Hansen i Larvik for at fejre nordmændenes nationaldag - og bed mærke i en anden idé: Poesi i byrummet. Små gruk af Piet Hein eller andre digtere skrevet på vægge og mure.

Arbejdet med at udvikle bymidten omfatter også Paradiskajen, der er ryddet for bygninger.

- Der er heldigvis masser af energi og engagerede mennesker, der vil noget, som kan gøre en forskel for Frederikshavn, sagde Birgit Hansen til de 60 fremmødte i Maskinhallen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.