Thisted

På jagt efter en halv million kroner til fodbold i ligaen

FC Thy-Thisted Q´s debut i 3F Ligaen stiller nye krav til økonomien

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Siden oprykningen til 3F Ligaen var en realitet, er der adskillige gange skal tillykke og skålet i champagne fordi klubbens jagt på sportslig succes er lykkes. Nu har Per Nørgaard, i midten, næstformand i Thisted FC, startet jagten på nødvendige sponsorkroner. Foto: Diana Holm

THISTED:Succesen på banen er fejret. Både med champagne i håret på spillerne og med samme drik skænket i glas med høj stilk, da Thisted Kommune mandag hædrede FC Thy-Thisted Q for oprykning til 3F Ligaen.

Men sportslig succes udløser nye økonomiske krav, og lige nu arbejdes der på at få sikkerhed for et økonomisk grundlag på 500.000 kroner, som er udgiften, hvis holdet skal have, hvad Per Nørgaard, næstformand i Thisted FC kalder en "licens light" fra DBU.

- De næste to til tre uger skal der arbejdes igennem, før vi har et budget der gør, at vi tør tro på at vi kan lege med på nogenlunde lige vilkår, sagde Per Nørgaard i sin tale til mandagens oprykningsfest på Thisted Rådhus.

- Vi har hverken budgetter som andre i ligaen, eller en klub i ryggen med økonomiske potentialer, som de øvrige hold i ligaen, siger Per Nørgaard, som har indledt jagten på den halve million, det koster at få en "licens light", som definerer de absolutte minimumskrav til det set-up, der skal være omkring holdet.

- Det handler om at professionalisere vores organisation, som hidtil i stor udstrækning har hvilet på frivillige kræfter. I ligaen stilles helt andre krav. De klubber, vi skal møde i den kommende sæson, er sammenlignet med os mastodonter, så vi skal steppe op, så vi ikke risikerer at rykke ned igen, fordi organisationen ikke lever op til kravene.

Lige nu handler det om at finde de sponsorer, der i første omgang kan medvirke til at sikre den nødvendige økonomi til at få licensen i hus.

- Vi er realistiske og ved, at 500.000 kroner er mange penge, når det skal findes i lokal-området. Vi skal heller ikke tage sponsorkroner fra hinanden, men jeg vil tro, at oprykningen har givet det fokus på klubben, der kan hjælpe os på vej.

Per Nørgaard fortæller, at jagten rettes både mod private sponsorer og mod Thisted Kommune, som der allerede har været møde med.

- Vi håber på elitestøtte i 2019 og på, at der også i år kommer nogle penge. Men det er vores ansvar og ikke kommunens, at projektet sikres. Den skal være medspiller, siger Per Nørgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.