På jagt efter rent vand Vandforsyningen i Brønderslev leder efter ny kilde

BRØNDERSLEV:Brønderslev Vand A/S er på jagt efter en kildeplads til rent drikkevand. Miljø- og teknikudvalget i Brønderslev Kommune siger ja til, at der etableres en ny kildeplads på ejendommen Pilevej 29 ved Nibstrup.

Brønderslev Vand ønsker at sikre den fremtidige vandforsyning, og det er baggrunden for, at vandforsyningen er på jagt efter rent drikkevand. Undersøgelser viser, at arealet ved Nibstrup er meget interessant, og der skal ske prøveboring.

I projektet for kildepladsen indgår etablering af op til tre nye vandboringer med tilhørende vandledninger, adgangsveje, el- og styrekabler, hegn og beplantning. Det bliver nødvendigt at pålægge lodsejere dyrkningsrestriktioner på den omkringliggende mark. Det samlede areal, der skal benyttes til kildeplads, og som er omfattet af dyrkningsrestriktioner, er på ca. seks hektar. Den pågældende lodsejer er positivt indstillet, og der er forhandlinger i gang. Byrådet kan træffe beslutning om ekspropriation til fordel for et alment vandforsyningsanlæg, når almenvellet kræver det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.