På jagt efter smådyr

MEre end 50 deltog i naturvejledernes efterårstur

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Både små og store var meget interesseret i at undersøge de indfangede dyr hjemme på naturskolen.

BRØNDERSLEV:Flere end 50 deltagere mødte frem til naturvejldernes efterårstur i Naturskolen i Lunken.

Arrangementets overskrift var Familiesmådyrstur, og de voksne mødte talstærkt op med børn og børnebørn.
Efter en kort introduktion af naturvejlederne Mads Birkholt og Christian Nørgaard i brugen af slagnet, vandhulsnet, lupglas og rysteposer gik jagten ind i skoven omkring Naturskolen. Masser af bænkebidere, også kuglebænkebidere, edderkopper, mejere, løbebiller og skolopendere kom i lupglassene.
Naturvejlederne havde dagen før sat snublefælder og kartoffelfælder op i skovbunden, og fælderne gav et fint indtryk af hvor stor trafikken af smådyr er i skovbunden om natten.
Dernæst var det vandhullets kriblekrableliv, der blev undersøgt nærmere. Fangsten var fin og forunderlige guldsmedenymfer, skorpionstæger, rygsvømmere og vårfluelarver endte i de hvide fotobakker. Fangsten blev bragt ind i Naturskolen, hvor naturvejlederne havde stillet an med stereolupper til nærmere undersøgelse af smådyrene. Stereroluppen giver et flot tredimentionelt billede i stor forstørrelse, og både børn og voksne lod sig fascinere af de små skabninger.
De små og almindelige dyr, der omgiver os, også i hus og have, er fuldt ud lige så spændende og forunderlige, som alle andre dyr vi kender, de er bare mindre, fortæller de to naturvejledere Mads Birkholt og Christian Nørgaard, man skal bare lukke øjnene op, så er det let at få store naturoplevelser i de små dyrs verden. inge

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.