På kant med vandværkerne

Vandråd Thy mener, at Thisted Spildevand vil betale for lidt for oplysningerne om forbruget

Formanden for Vandråd Thy Martin Nystrup Andersen (t.v.) og vandrådets sekretær Tonny K. Sørensen har svært ved at acceptere udspillet fra Thisted Spildevand ved formanden Ole Westergaard. 

Foto: P. E. Tarp

Formanden for Vandråd Thy Martin Nystrup Andersen (t.v.) og vandrådets sekretær Tonny K. Sørensen har svært ved at acceptere udspillet fra Thisted Spildevand ved formanden Ole Westergaard. Foto: P. E. Tarp

THY-HANNÆS:Skæringsdatoen er 15. december.

Til den tid skal Thisted Spildevand have oplysningerne fra alle kommunens vandmålere, så det er muligt at beregne vandafledningsafgiften.

Det gælder for virksomheder, private og sommerhusejere.

Og det gælder Henning Pedersen. Han bor i Aarhus og har sommerhus i Klitmøller. Han undrer sig højtlydt over, at han i disse digitale tider manuelt skal udfylde et aflæsningskort.

Det skal han, fordi de brugerstyrede vandværkers talerør Vandråd Thy har sagt nej til det prisudspil, som er kommet fra Thisted Spildevand.

Derfor vil de 30 brugerstyrede vandværker - lige på nær ét - ikke udlevere oplysningerne fra hver enkelt vandmåler til Thisted Spildevand.

Det medfører, at Henning Pedersen, og flere tusinde andre vandforbrugende borgere i Thisted Kommune, skal fatte kuglepennen, aflæse vandforbruget og skrive tallene på aflæsningskortet.

Formanden for Thisted Spildevand byrådsmedlem Ole Westergaard (V) siger, at der er tale om en fortolkning af lovsættet, og det skal Danva gøre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.