På sporet af et job

18 unge i alderen 18-30 år er blevet afklaret om, hvilken uddannelse de gerne vil i gang med

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AABYBRO:Som ved et hvert andet rejsegilde blev der fredag serveret pølser på Industrivej 2 i Aabybro for at fejre, at 18 unge i alderen 18 til 30 år har taget et stort skridt væk fra at gå hjemme og modtage uddannelseshjælp til i stedet at komme i arbejde eller i praktik med det formål at få en elevplads.

Det er et samarbejde mellem det kommunale jobcenters unge-enhed samt EUC Nord og Tech College Aalborg, der i 12 uger har haft deltagerne samlet til et forløb, der skal afklare, hvilken uddannelse deltagerne vil tage for at få indhold i hverdagen.

Skeptisk fra starten af

Derfor har nogle tømret, muret, malet og lagt tag på 4,5 kvadratmeter store legehuse, mens andre har lært om service og sundhed, som Jazmin Sleiman fra Saltum.

- Vi var generelt ikke positive, da vi startede på dette forløb, fordi det jo er noget, man bare bliver sendt ud i. Men det har været godt. Rigtig godt socialt, fagligt og for den personlige udvikling. Vi har lært om værdier, at samarbejde og om arbejdsmiljø, fortæller hun.

Mens andre på service- og sundhed-linjen vil arbejde med børn, i søværnet eller være frisør, så har Jazmin Sleiman fået job per 1. december og skal arbejde med børn med autisme og adhd.

- Jeg vil gerne arbejde med ældre og med handicappede. Jeg føler, jeg kan gøre en forskel, og jeg brænder for det, forklarer Jazmin Sleiman, der tidligere har taget grundforløbet på sosu-retningen samt har seks års erfaring fra arbejdsmarkedet.

Men ikke alle har været afklaret med en uddannelsesretning fra start.

- Men det er de blevet under dette forløb, fordi vi har besøgt mange skoler, siger Jazmin Sleiman.

Et formål med hverdagen

23-årige Marco Thrane fra Kaas har nu udsigt til at komme i praktik som tømrer hos Tom Jacobsen i Biersted fra uge 49.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med tømrerarbejdet, og jeg håber, at der bliver en plads til mig, eller at Tom Jacobsen kender nogle andre, som har brug for en elev, siger Marco Thrane, der i forvejen har taget grundforløbet som tømrer.

- Men det har været rigtig godt at få det hele genopfrisket, siger han.

Desuden glæder han sig over det sociale og sammenholdet på forløbet.

- Det har været dejligt at have noget at skulle afsted efter i stedet for bare at gå derhjemme, og det er ikke lige mig at sidde stille og lære noget om jobansøgninger, fortæller Marco Thrane.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.