På spring til nye udfordringer

Snart kan eleverne i Skyum tage Nordvestjyllands største springhal i brug.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Springhallen set fra den indbyggede førstesal med foredragssal - og plads til publikum under stævner. I baggrunden springgravene, hvor hydraulik vil sørge for, at pudernes højde kan varieres.

Hele skoleåret har eleverne på Skyum Idrætsefterskole kunnet følge det imponerende nybyggeri. Heldigvis er der udsigt til, at de også kan nå at nyde frugterne af al byggerodet, inden det nuværende hold forlader skolen. Byggeriet er lidt forsinket i forhold til tidsplanen, men den næsten 1000 kvadratmeter store hal skulle være klar lige omkring påske. Så eleverne skulle have i hver fald et par måneder til at kaste sig ud i springhallens store trampoliner - herunder en såkaldt fast-track, der faktisk er en aflang trampolin i 22 meters længde. Fra trampolinerne og andre redskaber bliver der flere muligheder for en blød landing: Dels fire store måtter, som kan hæves og sænkes ved hjælp af et hydraulisk system. Dels en grav, som bliver fyldt med skumgummipuder, der i form og farve godt kan ligne pomfritter. Puderne bliver dog på størrelse med mursten, fortæller Jens Jørgen Jensen, viceforstander på Skyum Idrætsefterskole. Skyum Idrætsefterskole fik sin første hal med springgrav tilbage i 1993. I de senere år er flere tilsvarende anlæg kommet til rundt omkring i Thy, men med nybyggeriet vil Skyum igen lægge sig i førerfeltet. Faktisk skal man helt Viborg for at finde et anlæg, der kan matche idrætsefterskolens nye hal. Men hallen bliver ikke for stor, hvis 70 drenge skal være i aktion på en gang - eller for den sags skyld piger, men springgymnastik er stadig et fag, der især appellerer til den mandlige del af elevgruppen. - Der er ingen tvivl om, at den vil blive brugt hver eneste aften. Springgymnastik er meget populært hos mange af vores elever, siger Jens Jørgen Jacobsen. Læs hele artiklen i Thisted Dagblad tirsdag