På stille jagt efter veteraner

Frederikshavns ældste idrætsforening håber på flere ældre medlemmer

Jens Ole Pedersen og Kim Dahl Hansen
Ole H. Madsen har været medlem af Frederikshavn Skyttekreds siden 1973. Her fortæller han om, hvordan man bedst rammer plet.
Frederikshavn 9. oktober 2016 15:15

FREDERIKSHAVN: Veteraner søges.

Frederikshavns ældste idrætsforening, Frederikshavn Skyttekreds, har indledt en stille og helt fredsommelig jagt på nye medlemmer i den modne aldersklasse på 60+, og tirsdag eftermiddag var de første tre potentielle nye medlemmer dukket op i "Skyttehuset" på Grønlandsvej 16 for at afprøve helt nye eller meget gemte skydeevner.

- Vi har en ide om, at der er i Frederikshavn og omegn findes mange tidligere medlemmer og andre, som kunne have lyst til at komme en eftermiddag om ugen for at få en hyggelig snak med ligesindede over en kop kaffe, samtidig med at man kan prøve og eventuelt udvikle sine evner for skydning, i første omgang med salonriffel og eventuelt luftriffel og senere måske også pistol, siger Ole H. Madsen fra Frederikshavn Skyttekreds.

Klub stiftet i 1861

Klubben er fra 1861 og dermed én af landets ældste skytteforeninger.

- Vi har omkring 170 medlemmer, hvoraf 25 er sortkrudtsskytter, og vi har en ganske stor ungdomsafdeling, men nu vil vi gerne åbne op for, at flere ældre får fornøjelsen af at skyde.

- Aktiviteten er både for damer og herrer, og der stilles ingen krav til udstyr, idet foreningen har alt nødvendigt grej samt instruktører. Skydningen vil foregå i vintersæsonen på vores indendørsbane i "Skyttehuset", og de ældre kan skyde hver tirsdag eftermiddag med to timer hver gang, siger Ole H. Madsen.

Han startede selv med at skyde i 1957 i Sindal, og han har været med i Frederikshavn Skyttekreds siden 1973.

- Kan vi få tre veteraner gjort interesserede allerede på førstedagen, ser det lovende ud for vores klub, som har taget idéen op fra Vodskov og Århus, hvor der allerede kører hold for veteranerne.

Blandt de ældre til tirsdagens skydning var 75-årige Niels Odfeldt.

- Jeg har ikke skudt, siden jeg var ved marinen i 1963, så det her er nyt for mig, men måske vil jeg være medlem i Frederikshavn Skyttekreds, fortalte han efter sine tre første skud mod skiven.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...