Vin

På tungen jorden rundt

Selv om Per Pallesen meldte afbud i sidste øjeblik lykkedes det 115 gæster på Lille Restrup Hovedgård at få en fornøjelig vinsmagning.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Per Pallesens store kendskab til god vin kom uheldigvis ikke Musikhusets Venner til gode fredag aften. Heldigvis blev det alligevel en god aften for 115 gæster. Arkivfoto

AALESTRUP:Det så længe yderst lovende ud. Truede en kort overgang med at blive en fæl skuffelse. For så at munde ud i en lækker happy end. Jo, fredagens vinsmagning på Lille Restrup Hovedgård lige syd for Aalestrup havde elementerne til at blive et velsmagende drama. En af egnens muntreste sønner havde gratis bortforpagtet sine talenter for en aften, så de kunne hentes penge til Vesthimmerlands nye musikhus. Per Pallesen har i årtier haft sit navn parkeret blandt landets muntreste entertainere, men er også kendt som en særdeles seriøs vinsmager, man ikke sådan skal grine af. Kombinationen af et muntert gemyt og dejlig vin lød da også så lovende at 115 gæster med adresser så langt borte som Aalborg og Vejle lagde en pæn billetpris for at komme ind til begivenheden. Så vidt så godt. Per Pallesen kom bare ikke. Vinprofeten fra Brugsen - Vi fik afbud kort inden vinsmagningen skulle have været i gang. Så vi var godt nok bange for, at folk ville blive meget skuffede, siger en af arrangørerne, Bente Høj Nielsen. Nu var gode råd ikke blot dyre. De var sådan set ubetalelige. Men søreme om ikke en frelsende skikkelse trådte ud af mængden, ganske som havde vinsmagningen været en god gammel dansk film. Per Mortensen, brugsuddeler i Aalestrup og lokalt kendt som Per Brugs - kunne uden videre gå op på scenen og holde et yderst kvalificeret foredrag om aftenens vine, meldes det. - Jeg vidste godt at han vidste en del om vine. Men jeg vidste ikke at han var så god til at fortælle om det til en forsamling. Det var meget flot, fortæller Bente Høj Nielsen. Verdens vine Det bekræftes af en anden af aftenens deltagere, formanden for musikhuset den lokale Per Bisgaard. - Det var rigtig godt. Men Per Mortensen er meget vidende og har været på mange vinrejser. Han var næsten lige kommet hjem fra sådan en rejse til Australien, som vi også smagte på vine fra. Faktisk kom vi hele jorden rundt med de vine, der blev præsenteret, fortæller han. Den aften bliver der kun tale om underholdning, og alle deltagerne i vinsmagningen har fået lovning på at komme gratis ind. Der bliver dog yderligere udbudt en række billetter, når datoen kommer på plads. Hvad Per Pallesens sene afbud skyldtes, meldes der intet om.