På tur i åsen, som ikke er nogen ås

Spændende naturtur til Fejborg Bakke med 150 naturglade motionister

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HELLUM:Naturvejlederne samlede 150 naturglade motionister til en frisk og lidt udfordrende tur i området på Jyske Ås ved Fejborg Bakke. Turen var planlagt i samarbejde med Hjerteforeningen.

Naturvejleder Hans Peter Johansen, der var leder af turen, indledte med en orientering om områdets specielle geologi, åsen, som slet ikke i geologisk forstand er en ås, men en israndsmoræne, blev for 10.000 år siden skabt af isranden, der flyttede om på landskabet, så det i dag er stærkt kuperet og præget af dødishuller og tunneldale.

En ås består kun af sand og grus, leret er skyllet ud af smeltevandet. Flere lokale landmænd blandt deltagerne kunne bekræfte, at der så afgjort er ler i området.

Derefter begav deltagerne sig ad den etablerede vandrerute ud i terrænet. Ruten, som går gennem et fredet og privat område, blev i sin tid etableret af amtet. Ruten er passabel, ofte i gåsegang, men kunne efter deltagernes mening godt trænge til en kærlig hånd til foråret.

Hans Peter Johansen fortalte med glimt i øjet, at alle deltagerne egentlig skulle gentestes. Den nyeste forskning viser, at behovet for motion er stærkt individuelt og genetisk bestemt.

Gener eller ej, alle nød den unikke natur, og det hyggelige fællesskab. Turen sluttede godt to timer senere, hvor den begyndte. Deltagerne kunne godt mærke det hårde terræn som lidt træthed i benmusklerne, men alle havde fået pulsen op, frisk luft, sund motion og gode naturoplevelser. Hans Peter Johansen rundede af ved at fortælle om naturvejledernes 12 allerede planlagte ture, som vil blive mulige i 2013 hvis politikerne vil.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.