På udkig efter flygtningeboliger

Kommunen annoncerer efter private, som vil huse flygtninge

Senere på året ankommer 587 flygtninge. Derfor er Aalborg Kommune nu på intensiv jagt efter boliger til dem. ?Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Senere på året ankommer 587 flygtninge. Derfor er Aalborg Kommune nu på intensiv jagt efter boliger til dem. ?Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

AALBORG:Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket på højtryk for at finde boliger til de 587 flygtninge, kommunen står til at modtage i indeværende år.

Kommunen har blandt andet holdt møder med de almennyttige boligselskaber, og der forhandles også med en række private, som har større huse eller ejendomme, der er egnede til midlertidige boliger. For selvom man hidtil har haft et princip om, at man helst - især når det drejer sig om familier - vil placere flygtningene i en permanent bolig fra starten, bliver det formentlig noget sværere fremover, fordi kommunen nu står til at modtage flere, end det oprindeligt var planen.

- Derfor har vi også brug for, at folk melder ind løbende, hvis de har - eller kender - et sted, som er egnet, forklarer Gurli Joensen.

Hun koordinerer modtagelsen af de ny flygtninge for Aalborgs familie- og beskæftigelsesforvaltning. Men arbejdet med at finde egnede boliger går naturligvis på tværs af forvaltningerne.

- Det kan jo også tænkes, at Aalborg Kommune selv har ledige bygninger, som er egnede til midlertidige boliger, forklarer hun.

Pt. er der f.eks. en lille håndfuld flygtninge, som har fået plads i ledige ældreboliger rundt omkring, men langt de fleste bor dog stadig i almennyttigt byggeri, hvor kommunen har anvisningsret til hver fjerde bolig.

- Vi vil meget gerne lave aftaler med private, som er interesserede i at give os en tilsvarende anvisningsret, forklarer Gurli Joensen.

- Og derfor annoncerer vi nu - både via Facebook, vores hjemmeside og avisen - for at rekruttere nye udlejere, naturligvis mod en passende økonomisk kompensation, tilføjer hun.

Ifølge Gurli Joensen haster det faktisk lidt. For selvom man også vil forsøge sig med andre tiltag - f.eks. deleboliger, hvor flere enlige flygtninge kan bo sammen - er der pt. kun fundet boliger til de cirka 50 flygtninge, som ankommer i løbet af marts måned.

- Men fra april og fremad kommer der mindst lige så mange hver måned, og dem har vi desværre ikke noget sted til i øjeblikket, forklarer hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.