Påbud til skadedyrsfirma efter eksplosion

Arbejdstilsynet har givet Nomus A/S straks-påbud efter kemikalie-eksplosion

Foto: Michael Koch

Foto: Michael Koch

NØRRESUNDBY:Arbejdstilsynet har, efter inspektion af ulykken, hvor en palletank med 1000 liter kemikalier i går eksploderede hos Hedegaard Agro i Nørresundby, givet et straks-påbud til den Randers-baserede skadedyrsvirksomhed Nomus A/S.

Det oplyser tilsynschef Lars Toft Pedersen.

- Vi var derude med to tilsynsførende i går, og på den baggrund har vi givet et straks-påbud til skadedyrsfirmaet omkring anvendelse og bortskaffelse af gift, siger tilsynschefen.

Nomus A/S har fået påbud om, at håndteringen af gift skal ske på en sikkerheds og sundhedsmæssig forsvarlig måde, så der ikke kan ske sådan en ulykke, forklarer Lars Toft Pedersen.

Hedegaard går fri

Hedegaard Agro er, i overensstemmelse med arbejdsmiljøloven, ikke blevet gransket efter eksplosionen.

- Vi afventer politiets yderligere efterforskning, før vi tager endelig stilling til, om vi vil foretage os mere i sagen, siger tilsynschefen.

Efter politiets oplysninger var det en uheldig blanding af skadedyrsgift og vand, der fik den 1000 liters palletank til at eksplodere hos Hedegaard Agro på Nordre Havnegade i Nørresundby mandag formiddag.

- Medarbejderen (fra Nomus, red.) har hældt giften i det, han troede var en tom tank, og derefter hældt vand oveni i den tro, at det ville neutralisere giften. Men den blanding skabte en kemisk reaktion, som vi så resultatet af, siger vicepolitiinspektør hos Nordjyllands Politi John Henriksen.

Blandingen udviklede gassen fosfin, der forårsager hoste og åndedrætsbesvær. Seks ansatte på Hedegaard Agro måtte en tur på Aalborg Universitetshospital for at blive tjekket, men ingen af dem skulle være alvorligt tilskadekomne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.