Påkørsel føjer til Magnussen-bils problemer

Jan Magnussen blev natten til søndag ramt af konkurrerende Le Mans-bil, inden han kort efter kørte af banen.

Jan Magnussen har sammen med sønnen Kevin og Anders Fjordbach i High Class Racing-bilen kæmpet med flere problemer i dette års Le Mans.

Jan Magnussen har sammen med sønnen Kevin og Anders Fjordbach i High Class Racing-bilen kæmpet med flere problemer i dette års Le Mans.

LE MANS: En påkørsel bagfra og en tur ind i barrieren kort efter var blandt de problemer, som Jan Magnussen og resten af High Class Racing måtte forholde sig til natten til søndag i Le Mans.

Lørdag aften var det ellers lykkedes danskerbilen at klatre fint frem i feltet med den erfarne kører bag rettet. Men en længerevarende tur i garagen betød, at holdet hurtigt faldt tilbage fra en 11.- til en 18.-plads.

I løbet af nattetimerne lykkedes det teamet at få fin fart i bilen igen, men omkring klokken 04.43 tidligt søndag morgen var den så gal på ny.

Her blev Jan Magnussen ramt bagfra af Roman Rusinov fra G-Drive Racing, hvilket førte til, at danskeren holdt helt stille på banen.

Han fik dog hurtigt gang i bilen igen, men knap seks minutter senere kørte danskeren så af banen og ramte barrieren på grund af en punktering, hvilket kostede en tur i garagen på cirka ti minutter.

Roman Rusinov fik efterfølgende en tidsstraf på ti sekunder for at have ramt danskerbilen.

High Class Racing oplyste tidligt søndag morgen til TV 2 Sport, at Jan Magnussen er okay efter uheldene.

Han blev i forbindelse med garagebesøget afløst af sønnen Kevin.

- Det er fandeme fedt, at Kevin er her. Alt andet har været frygteligt, siger Jan Magnussen om de mange uheld til TV 2 søndag morgen.

Foruden Jan og Kevin Magnussen er Anders Fjordbach en del af holdet, der med knap ti timer tilbage af løbet stadig ligger på en 18.-plads.

High Class Racings andet hold med danskerne Dennis Andersen og Marco Sørensen er omkring klokken 06.00 bedre placeret på 11.-pladsen i LMP2-klassen - Le Mans' næstbedste klasse.

I GTE Pro-klassen er Michael Christensen en del af Porsches nummer 92, der i øjeblikket ligger på en fjerdeplads.

Bedste dansker i løbet er Niklas Nielsen fra AF Corse, hvis bil nummer 83 fører LM GTE Am-klassen.

Le Mans' kongeklasse føres fortsat af Toyota Gazoo Racing, hvor den tidligere Formel 1-kører Kamui Kobayashi er en af tre kørere.

Det er selv om bilen i de tidlige morgentimer også kørte af banen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.