Nørresundby

Pårørende vil holde kommunen i ørerne

Pårørende til beboere på Fremtidens Plejehjem har nedsat en ny arbejdsgruppe

Arkivfoto: Lars Horn

Arkivfoto: Lars Horn

NØRRESUNDBY:Alt det, der er gået galt på Fremtidens Plejehjem i Nørresundby, skal frem i lyset. Både i forhold til ledelse, økonomi, omsorg, arbejdsklima, medicinering og de klager, der har været gennem tiden.

Det understreger de pårørende, som torsdag aften holdt et fælles møde, hvor de besluttede at nedsætte en ny arbejdsgruppe.

Gruppen skal blandt andet samle op på og skaffe overblik over antallet af klager, og den håber også at få indflydelse på den uvildige undersøgelse af forholdene, som Aalborg Kommune har bestilt hos analysefirmaet Revas.

- Hvis ikke undersøgelsen falder rigtigt ud, har vi besluttet, at vi vil købe vores egen. For vi vil simpelthen have svar på, hvor ansvaret for alt det, der er sket de sidste 16 måneder, skal placeres, fortæller de pårørendes talsmand Jan Bager.

Ro og tryghed

Han understreger, at målet naturligvis er at skabe ro og tryghed på plejehjemmet, og derfor vil arbejdsgruppen også fortsætte med at eksistere, når den aktuelle krise har lagt sig.

Aalborg Kommunes ældre- og handicapudvalg skal 27. maj tage stilling til, hvordan man vil sikre at der er personale nok på Fremtidens Plejehjem, der både har været ramt af højt sygefravær samt en normering, der er lidt lavere end mange andre steder på grund af en mere udstrakt brug af ny teknologi.

Deltagerne i fællesmødet fik også lejlighed til at hilse på to repræsentanter fra Revas torsdag. Og selvom firmaet ligger op til en bred undersøgelse, vil de pårørende stadig følge udviklingen grundigt.

- Vi skal være sikre på, at det, kommunen har gang i, virker, og at man også vil lytte til den kritik den tidligere leder og tidligere ansatte er kommet med, siger Jan Bager.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.