Påskekoncert i Abildgård Kirke

Der er påskekoncert i Abildgård Kirke den 9. april.Privatfoto
3. april 2017 08:00

Kommende søndag er Palmesøndag, der som optakt til påske er den første af an række meget forskellige helligdage.

Abildgård kirkes voksenkor vil synge en række korværker, den 9. april kl. 16.00 der på hver sin vis vil beskrive de enkelte helligdage lige fra Langfredags sorg og mørke til Påskedags lys og glæde.

Programmet rummer også en række kendte påskesalmer, der hører til de ypperste og mest kendt foruden de traditionelle påskesalmer. Der vil således blive lejlighed til at synge med på bl.a. "Krist stod op af døde" og "Hil dig Frelser og forsoner"

Abildgård kirkes voksenkor synger en bred vifte af kendt musik af traditionelle komponister som J.S. Bach (Jesus bleibet meine Freude) og Mozart (Ave verum), og midtvejs spiller kirkes organist Søren Rasmussen Niels W. Gades Tonestykke i F-dur, som en markering af komponistens 200 års fødselsdag.

Der er også blevet plads til ny festmusik af den norske korkomponist Knut Nystedt (Han er opstanden) og den meget produktive danske korkomponist Christian Præstholm (Kom lad os juble for Herren). Sidstnævnte deltager i øvrigt personligt ved en stor reformationskoncert i Abildgård kirke i oktober, hvor komponisten selv sidder ved orglet. Christian Præstholm har komponeret en række nye salmemelodier og tilhørende orgelkoraler til et udvalg af kendte Luthert tekster, der fremføres af Filharmonisk kor, Aalborg.

Efter Påskekoncerten er der kirkekaffe og hyggeligt samvær på kirketorvet. Der er gratis adgang til koncerten.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...