Påsken bruges til at se på ny bolig

Mange har fri i påsken og bruger fridagene til at se på bolig. Og der er nok at se på.

Påsken bruges til at se på ny bolig

Påskeferien rykker tættere og tættere på - og allerede nu er der mange, der har planer om at gå på boligjagt i fridagene. To ud af tre blandt brugerne på Boligsiden.dk skal ud og se på boliger i påsken.

Og der er blevet mere at vælge imellem. Sammenlignet med de seneste år har langt flere villaejere grebet chancen og sat deres boliger til salg i årets første måneder. En tredjedel af de boliger, der er til salg i påsken, er boliger, der er sat til salg i år.

- Vi kan også se, at der i de første måneder af 2013 er kommet langt flere nye boliger til salg sammenlignet med de seneste år, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk.

Antallet af huse til salg stiger historisk set i påsken og frem til maj. Herefter går udbuddet igen svagt nedad. Men i år er mange sælgere af villaer og rækkehuse kommet tidligt ud af starthullerne.

Og det er især drømmen at få en villa eller et rækkehus, der trækker. Seks ud af 10 af dem, der skal ud og se på bolig i påsken, skal netop se, om de kan få foden under eget tag.

Og selv om de varmere tider forhåbentlig nærmer sig, er det ikke sommerhuse, som folk gider bruge påsken på. Blot 15 procent af de adspurgte vil se på sommerhuse i påsken.

- Det betyder dog ikke, at sommerhusene ikke er populære. Vi ser, at priserne på sommerhusene typisk begynder at stige lige omkring påske, og at nedslagene i priserne falder, siger Birgit Daetz.

Kommunikationsdirektøren påpeger, at det tyder på, at priserne på sommerhuse mange stedet har nået bunden.

Samlet har 1061 deltaget i Boligsiden.dk's undersøgelse, der løb fra 11. til 18. marts.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.