Påskens stemning udsat for Big Band

Sæby Big Band spiller i Bangsbostrand Kirke

Sæby Big Band folder sig ud i Bangsbostrand Kirke. Privatfoto

Sæby Big Band folder sig ud i Bangsbostrand Kirke. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Påskens drama er så intenst og stærkt med så megen smerte og glæde, at den musikform, der bedst kan dække hele følelsesregistret, er BIG BAND musik. Påsken begynder som en tragedie – og slutter påskedag ganske overraskende som en komedie, hvor døden slås ihjel.

Derfor giver Sæby Big Band en Påskekoncert i Bangsbostrand kirke torsdag den 21. marts 2013. Koncerten er i tre dele, der afspejler Palmesøndagsglæde, Langfredagssorg og smerte og Påskedags jublende glæde. Imellem numrene vil der være oplæsning af korte påskedigte af den latinamerikanske digter Ernesto Cardenal, den danske salmedigter Hans Anker Jørgensen og uddrag fra oldkirkelige prædikener. Nogen gange er der ”rock i synagogen”. Men i Bangsbostrand kirke denne aften kommer det derimod til at swinge til denne helt specielle påskekoncert.

Støtte fra fond

”Hil dig frelser” udsat for Big Band - med økonomisk støtte fra Folkekirkens Udviklingsfond. Ministeriet for Ligestilling og Kirke støtter i 2013 via deres Udviklingsfond særligt initiativer til fremme af engagement i og oplysning om påskens betydning som højtid og tradition. Bangsbostrand kirke og Sæby Big Band har fra fonden modtaget økonomisk støtte til at få arrangeret påskesalmer for Big Band til denne aftens koncert. Salme 70 i Salmebogen: ”Du kom til vor runde jord” af Sten Kaalø med melodi af Hans Dammeyer, der tidligere var pianist i Big Bandet, er til lejligheden blevet arrangeret for solist og Big Band af Rasmus Holm og Jonas Kristensen, to unge talenter rundet af Sæby Big Band. Og den topprofessionelle bigband-arrangør Jesper Riis har arrangeret klassikeren ”Hil dig, Frelser og Forsoner” for Sæby Big Band og dets solister. Til koncerten bliver der uropførelse af disse to arrangementer.

En talentfabrik

Sæby Bigband er et amatørorkester med sangsolister, der spiller og synger på et fremragende professionelt niveau. En talentfabrik. Big bandet har spillet sammen med Etta Cameron. Herfra har de en række numre med spirituelt indhold, der også denne aften vil blive brugt i en ny sammenhæng til at udtrykke påskens stemtheder udsat for big band.

Sæby Big Band blev dannet i 1996 og har tilknytning til Frederikshavn Musikskole. Orkestret er et fuldt besat big band. Det vil sige med rytmegruppe med trommer, percussion, bas, guitar, klaver, blæsergruppe med 5 saxofoner, 4 basuner og 5 trompeter. Endvidere 3 sangere.

Gennem orkestrets levetid har mere end 100 musikere spillet i Sæby Big Band. Mange af dem befolker i dag den danske musikscene. Fast dirigent gennem alle årene er lærer ved Frederikshavn Musikskole Frank Sørensen. Frank har gennem de mange år været stærkt medvirkende til at inspirere og drive orkestret til at prøve ny og spændende musik.

Torsdag 21. marts er det påskens stemtheder, Sæby Big Band vil prøve kræfter med.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.