Påskeudstilling med tradition og fornyelse

Jørgen Ingvardsen
Dronninglund Kunstcenter slår søndag 2. april dørene op til en ny sæson. Det sker med den store Påskeudstilling. Foto: Jørgen Ingvardsen
1. april 2017 09:51

Med påsken i sigte er det nu ved at være tid for de mange påskeudstillinger, der finder sted overalt i landsdelen. De fleste holder kun åbent i påskedagene, men på Dronninglund Kunstcenter starter man allerede søndag 2. april og lader udstillingen køre i tre uger frem til søndag den 23. april.

- Sidste år tænkte vi på Dronninglund Kunstcenter i tradition og fornyelse, fortæller kunstnerisk leder, Jette Abildgård.

- Fornyelsen var, at vi udover vores traditionelle påskeudstilling lavede en ekstra særudstilling. Det viderefører vi i år, fortæller hun.

Selve påskeudstillingen følger traditionen med et stort antal udstillere, hvoraf nogle er gengangere fra sidste år og nært knyttet til egnen. Andre er nye fra mange forskellige steder i landet. På udstillingen vises maleri i forskellige genrer, grafik, kunsthåndværk og skulptur.

De 15 deltagere er Else S. Haakonsson, Margrethe Christensen, Elisabeth Asli, Rikke Barlebo, Charlotte Bruun, Marianne Schultz, Hanne Sørensen, Poul Esting, Jette Abildgård, Dorthe Kærgaard, Lars Ibsen, Johnny Schmidt, Max H. Jacobsen, Marianne Rying og Søren Wullum

På første sal er der en særudstilling, hvor billedkunstner Anne Marie Johansen viser originalværker til flere af de mange bogudgivelser, hun har illustreret. Desuden vises et stort antal skitser, som har dannet grundlaget for de anvendte bogillustrationer.

Udstillingen åbnes af tidligere kulturminister og leder af Alternativet, Uffe Elbæk. Det musikalske indslag står Anette og Hans Bilde Jacobsen for.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...