Pædagog blev til sexualvejleder

Kirsten Fuglsang Hansen er på 15. år seksualvejleder for borgere på Hjørring Kommunes institutioner.Foto: Peter Broen
3. april 2017 06:45

Pædagog Kirsten Fuglsang Hansen har et ganske særligt job. Hun er nemlig seksualvejleder for beboere på bosteder og institutioner i Hjørring Kommune.

Der er nok at se til, for det er blot ti timer om måneden, der skal anvendes på netop dén opgave.

Seksualvejleder har hun været i 15 år. I begyndelsen besøgte hun institutionerne med oplysningsmateriale i en lille kuffert, men i dag har hun fået sit eget kontor i en pavillon ved Reva på Frederikshavnsvej.

- Det er meget fint, for her kan borgeren liste sig ind og snakke med mig, uden at alle kan se det, forklarer Kirsten Fuglsang Hansen.

Hun siger, at hendes arbejde mest består i at oplyse.

- Jeg anvender rigtigt meget billeder og piktogrammer. Det er lettere at forstå. Mange af dem, jeg er i kontakt med, kender en masse ord, men det ved ikke, hvad de betyder. Det skal jeg så prøve at vise dem, siger Kirsten Fuglsang Hansen.

Hun samarbejder med forældre og andre pårørende, ligesom hun rådgiver ansatte om seksualitet.

Hun går ud fra de ramme, der er i lovgivningen for arbejdet.

Kirsten Fuglsang Hansen arbejder til daglig med psykisk handicappede og det var i det arbejde, at hun mærkede, at der var et behov for mere vejledning.

- Der er virkelig behov for oplysning om emnet. De ved ikke så meget. Det kræver tillid, at få borgeren til at lukke op om de her emner, og for mig er det en stor glæde at opleve den taknemmelighed, der opstår, når det lykkes.

Kirsten Fuglsang Hansen har gennemført en diplomuddannelse i seksualvejledning og hun følger det op med deltagelse i en konference en gang om året.

Det er et pionerarbejde, hun har gang i. Aalborg Kommune har seks-syv seksualvejledere til institutionsområdet. I Vendsyssel har kun Hjørring Kommune en.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...