Retspleje

Pædagog lokket i pædofilifælde

Hackergruppe brugte lokkedue til at afsløre pædagogs trang til sex med børn

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:Han troede, at han skulle forlyste sig seksuelt med en 13-årig pige, men bag aliasset Micala99 på internettet gemte sig en lokkedue fra hackergruppen Anonymous.

Det koster nu en 33-årig pædagog fra København seks måneders betinget fængsel. Østre Landsret, som har afsagt dom over manden, har desuden fradømt ham retten til at arbejde med børn og unge under 18.

- Det er en særlig sag, idet der er sket domfældelse for forsøg på at opnå anden kønslig omgængelse end samleje på et tidligt stadie, hvor offer og gerningsmand endnu ikke har mødt hinanden, siger anklager Anne Mette Matthiesen fra Rigsadvokaten.

Fiktivt offer

Sagen er et eksempel på såkaldt grooming, som i bund og grund er børnelokkeri via internettet, typisk gennem chat.

I sagen mod pædagogen nåede offer og gerningsmand aldrig at møde hinanden, blandt andet fordi der var tale om et fiktivt offer.

Retten vurderer dog, at manden har været så fast i sit forsæt til at forgribe sig seksuelt på den mindreårige fiktive pige, at han skal straffes.

Blandt andet havde manden indlogeret sig på et hotel i København, hvor han ifølge sin egen plan skulle mødes med pigen.

Blot et rollespil

Manden har under hele sagen forlangt frifindelse og påstået, at der blot var tale om fantasi og rollespil. Manden har desuden påpeget, at han mødte den fiktive pige i et chatrum for personer over 18 år.

Retten har dog fundet det bevist, at manden troede, at pigen var 13 år gammel. Det havde hun fortalt ham, ligesom hun også havde sagt, at hun boede sammen med sin far og gik i folkeskole.

/ritzau/