Pædagoger med ny forklaring

Tidligere Solhaven-ansatte kom med en ny forklaring om magtanvendelse mod 16-årig

Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto Foto: Torben Hansen

FARSØ:En tidligere ansat var i huset mens magtanvendelsen foregik, en snakkede med drengen efterfølgende og en hjalp drengen med at anmelde sagen.

Det var det kludetæppe af forklaringer, som tirsdag blev præsenteret for dommeren ved retten i Aalborg, da vidneafhøringerne fortsatte i det første anklagepunkt i sagen med Solhaven. Et anklagepunkt, hvor en magtanvendelse - ifølge drengen - gik helt over gevind med blod og besvimelse til følge, men som de to anklagede ikke husker på samme måde.

Forklaring i midten

Pædagogen som var på arbejde den dag magtanvendelsen blev brugt, havde snakket med den 16-årige dreng kort forinden, med stod udenfor den lukkede dør imens tumulten stod på.

Pædagogen forklarede, at drengen havde skader efter magtanvendelser, men slet ikke så voldsomme, som han selv forklarede i retten i sidste uge. Derudover så pædagogen ødelagt inventar på drengens værelse efter forløbet. En forklaring, som et andet vidne mere eller mindre tilsluttede sig.

En tredje tidligere ansat, som stod for anmeldelsen af sagen, huskede ikke sagen så tydeligt, da han ikke var til stedet, da den foregik. Han forklarede mere generelt om den 16-årige:

- Han var god til at skabe drama omkring sig, så beklageligvis er nogle ting måske blevet taget med et gran salt, når han forklarede om en voldsom hændelse.

Enighed om magtanvendelse

Alle afhørte har indtil videre været enige om, at magtanvendelsen har fundet sted, og at den foregik som resultat af en telefontrussel fra den forurettede 16-årige.

Den tidligere forstander kom sidst på dagen i vidneskranten, og forsikrede, at der både den indberettede magtanvendelse og et tilhørende dagsbogscitat eksisterer. Det vil nu blive forsøgt gravet frem fra Solhavens konkursbo, i håb om at det kan kaste lys over anklagepunktet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.