Pædagoger: Opdragelsespanel tager børnenes perspektiv

13 perspektiver, som torsdag gives til Børne- og Ungdomsministeriet, er opråb i en stresset tid, mener Bupl.

Formand for Bupl Elisa Bergmann opfordrer politikerne til at lytte til de anbefalinger, som kommer fra Opdragelsesudvalget. De bør tænke over, hvordan man gennem politiske tiltag sikrer, at børn bliver nogen, før de behøver at blive til noget, mener hun. Foto: Linda Kastrup/arkiv/Ritzau Scanpix
Politik 14. juni 2018 10:16 - Opdateret 14. juni 2018 11:52

/ritzau/

Ifølge hende handler det både om familie-, bolig og arbejdsmarkedspolitik, og det kræver både politisk vilje og flere ressourcer, hvis de gode intentioner skal realiseres, mener hun.

- Det handler i høj grad om, hvordan man skaffer gode vilkår for familierne, og det er i høj grad et samfundsanliggende, så det er i virkeligheden et politisk ansvar, siger Elisa Bergmann til Ritzau.

Bupl opfordrer ministeren og andre politikere til at lytte til anbefalingerne og overveje, hvad det betyder politisk, at børn skal blive til nogen.

Udvalget blev oprettet som led i "Opdragelsesdebatten", som børne- og socialminister Mai Mercado (K) lancerede i januar. Den skal få danskerne til at debattere og reflektere over, hvordan de opdrager børn.

- De skal være på arbejde, og det betyder, at der kommer nogle halvsyge børn i institutioner, som egentlig havde mere gavn af at være sammen med forældrene. I sidste ende betaler børnene også prisen for det pres, som forældrene udsættes for, siger Elisa Bergmann til Ritzau.

- Jeg synes, det er vigtigt, at der er plads til, at forældre kan være hjemme hos deres syge børn. Det er noget af det, vi oplever, at forældrene er mest presset på.

Det fremgår ikke, hvordan man kan opnå fleksibiliteten, eller hvilke familiepolitiske ændringer man kan foretage.

Desuden anbefaler panelet blandt andet, at der føres en mere progressiv familiepolitik, som skal give forældre større fleksibilitet i hverdagen.

Elisa Bergmann oplever, at panelet fokuserer på børnene og deres trivsel.

- Lige nu er der en stigende tendens til, at politikerne gerne vil måle børn. Og teste dem. Allerede i børnehaven skal det tælles, hvor mange ord børnene kan sige, og i 0. klasse bliver mange børn fremover mødt med stopprøver for at gå videre til 1. klasse, siger hun i en pressemeddelelse.

Især første perspektiv - at børn skal være nogen, før de behøver at blive til noget - glæder formand for Bupl Elisa Bergmann.

Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl) er begejstret for flere af de 13 perspektiver, som Børne- og Socialministeriet torsdag modtager fra ministeriets eget opdragelsespanel.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...