Pædofile har fri adgang til danske børn

Overvågningskameraer gør det alt for let for pædofile at få adgang til billeder af danske børn

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Pædofile fra hele verden har fri adgang til at belure danske børn i svømmehallen, i børneværelset eller på fotos fra familiealbummet, skriver Ekstra Bladet i dag.

En systematisk søgning avisen har foretaget på danske overvågningskameraer viser således, at adskillige kameraer herhjemme, hvor børn bliver filmet, ikke er beskyttet med et password.

Søgningen viser også, at et hav af danske netværksharddiske ikke er beskyttet med adgangskode, så pædofile kan plyndre familiealbummet for børnebilleder.

Og det er noget pædofile udnytter sker i stor stil, advarer den EUROPOLs Cypercrime Center (EC3), der overvåger og bekæmper IT-kriminalitet:

- Vi ved med sikkerhed, at hvis en pædofil får adgang til et kamera på internettet, hvor børn er nøgne eller semi-nøgne, eksempelvis i et svømmebassin, så vil han misbruge den adgang så lang tid, han kan. Det samme gælder adgang til den type billeder, som private har lagret på internettet, siger operationel chef Fernando Ruiz til Ekstra Bladet.

Vigtigt at beskytte kameraer

EC3 har ved flere lejligheder også beslaglagt filmoptagelser fra overvågningskameraer og web-cams hos pædofile.

- Vi har i nogle sager fundet optaget materiale fra kameraer under operationer mod pædofile sexforbrydere, så det er absolut nødvendigt, at forældre og andre ansvarlige på steder, hvor børn kommer, får beskyttet deres kameraer og andre enheder, der går via nettet, siger Fernando Ruiz.

Ekstra Bladet har også fundet hundredvis stjålne billeder af mindst fem forskellige danske børn, der er havnet på en udenlandsk hjemmeside for pædofile. Her kan brugerne dele og kommentere billederne og flere af dem er plastret til med seksuelle kommentarer.

Billeder bruges i seksuelle drømme

De stjålne billeder er ofte ikke i strid med straffelovens pædofili-paragraf, da børnene ikke udstilles nøgne eller udnyttes seksuelt, men kommentarerne er stærkt krænkende og viser ifølge Kuno Sørensen, psykolog ved Red Barnet, hvordan almindelige billeder fra baghaven, svømmehallen eller legetæppet kan blive vendt og drejet i pædofile fantasier.

- De tager nogle forholdsvis uskyldige billeder ud af den oprindelige sammenhæng og sætter dem ind i deres seksuelle drømme, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.