Pakhusets fiskesuppe

Forret med safran, muslinger, jomfruhummer og croutons

Jens N. Thomsen og Tim Elefsen,
Foto: Jens Morten
14. juni 2008 12:12

1/2 l fiskefond (spørg fiskehandleren) 100 g jomfruhummer 2 dl fløde/sødmælk 4 muslinger 1 tsk hvidløgspuré et kvart gram safran 1 spsk dijonsennep salt og peber Saft af 1/2 citron En gulerod, et kvart knoldselleri og en kvart porre Fiskefond, fløde, hvidløgspuré, sennep, citronsaft blandes i en gryde og koges op. Suppen smages til med salt og peber og sigtes over i en anden gryde. Her drysses suppen med safran, og man lader den trække, mens suppeurterne skrælles og renses. De skæres i ønskede størrelser og kommes i suppen, sammen med pillede jomfruhummer og muslingerne. Suppen koges herefter op og er klar til servering, når muslingerne har åbnet sig. Anrettes i suppeskål eller i dyb tallerken og drysses gerne med lidt frisk timian.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!