Udland

Pakistan: Droner dræber ofte civile

Endnu tre personer har mistet livet efter angreb fra førerløst fly. Ny rapport kritiserer USA's droneangreb.

Pakistan: Droner dræber ofte civile

I de tidlige morgentimer mistede endnu tre pakistanere livet, da det køretøj, de befandt sig i, blev ramt af et missil affyret fra et af USA's førerløse droner. Ifølge sikkerhedskilder var angrebet rettet mod militante oprørere.

Angrebet fandt sted på grænsen til Afghanistan i området Khaider Khel, der anses for at være en højborg for tilhængere og medlemmer af Taliban og al-Qaeda. Området ligger i det nordlige Waziristan i den nordvestlige del af Pakistan.

- Amerikanske droner affyrede fire missiler mod en gruppe militantes køretøj. Tre oprørere blev dræbt, siger et medlem af sikkerhedsstyrkerne til nyhedsbureauet AFP.

De dræbte er endnu ikke identificerede. Adskillige droner var sendt ind over området i forbindelse med aktionen, oplyses det.

Nyheden om endnu et antal dræbte efter et angreb fra et af de næsten lydløse fly kommer få dage efter, at en analyse sætter store spørgsmålstegn ved amerikanernes mangeårige brug af droner i kampen mod terrorister.

Rapporten er udarbejdet af juridiske eksperter fra de velanskrevne Stanford University og New York University.

- Civile terroriseres døgnet rundt af CIA's droneangreb, der primært har lavtstående militante i det nordvestlige Pakistan som mål, konstatere forfatterne i rapporten ifølge BBC.

Ofte bliver de redningsfolk, som forsøger at komme de tilskadekomne efter et angreb til undsætning, også dræbt. Og det skete ikke tidligere. Men den amerikanske efterretningstjeneste har skiftet taktik - et angreb efterfølges nu som regel af endnu et.

Den tiltagende brug af dobbeltangreb er bare et af de fænomener i USA's skjulte krig mod bevæbnede islamister, som rapporten afdækker.

- Den slags dobbeltangreb er blevet meget mere almindelige. Tidligere skete det en sjælden gang. Nu er det næsten hver gang.

- Det kan ikke retfærdiggøres, siger den pakistanske advokat Mirza Shahzad Akbar, der repræsenterer flere ofre for angrebene, til The Independent.

Rapporten beskriver i detaljer et tredobbelt angreb på et mindre hus den 6. juni i år.

De første missiler lagde bygningen i grus og dræbte flere; tre redningsfolk mistede livet i et opfølgende angreb få minutter senere og endnu tre, da den tredje byge af missiler ramte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden