Udland

Pakistan får kontant belønning af USA

Pakistans genåbning af Nato-forsyningslinjen gennem landet frigiver økonomisk støtte i milliardklassen.

Pakistan får kontant belønning af USA

USA vil frigive omkring 1,1 milliarder dollar (6,7 milliarder kroner) til Pakistans militær.

Det sker som en del af den aftale, der medfører, at regeringen i Islamabad hæver blokaden af Natos forsyningslinjer til Afghanistan, oplyser en amerikansk embedsmand tirsdag.

Pengene kommer fra en amerikansk koalitions-støttefond, der er afsat til at godtgøre Pakistan for udgifterne til kontraoprørsaktiviteter.

De har været indefrosset i forbindelse med spændinger mellem de to lande efter Pakistans blokering af forsyningsruterne i november sidste år.

USA besluttede også at tilbageholde bistand til Pakistan på 33 millioner dollar, efter at Pakistan dømte en læge til en lang fængselsstraf.

Det besluttede et udvalg i Senatet i Washington for nylig. Lægen hjalp CIA med at opspore den nu dræbte terrorleder Osama bin Laden.

Tallet var symbolsk. Det svarer til en million dollar for hvert af de 33 år, som Pakistan har dømt lægen - Shakeel Afridi - til at tilbringe i fængslet.

Sagen skabte vrede i den amerikanske forbundshovedstad og andre steder, fordi Afridi hjalp med at finde frem til verdens mest eftersøgte mand, bin Laden.

Udvalgets beslutning blev vedtaget med 30 stemmer mod nul og er formelt et tillæg til budgettet for hjælp til udlandet. Det er på 52 milliarder dollar. Af de mange penge er en milliard dollar øremærket til Pakistan, og det er dem, der nu kommer til udbetaling.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.