Udland

Pakistan gennemfører femte raketopsendelse

I løbet af få uger har Pakistan testaffyret fem raketter med mulighed for at medbringe atomsprænghoveder.

Pakistan gennemfører femte raketopsendelse

Siden Indien for seks uger siden affyrede en ny type langtrækkende raket, der kan ramme Kina, har Pakistan tirsdag prøveaffyret dets femte raket, der kan udstyres med et atomsprænghovede.

Hatf VII-krydsermissilet har en rækkevidde på 700 kilometer og er i stand til at medbringe konventionelle sprænghoveder. Desuden har det stealth-egenskaber, hvilket gør det umuligt at opdage på en radar, oplyser militæret.

Krydsermissilet beskrives som et lavflyvende missil, der med høj manøvredygtighed følger terrænet og er i stand til at ramme dets mål med stor nøjagtighed. Desuden har det egenskaber, der gør det usynligt for radarer.

Prøveopskydningen tirsdag er den femte i rækken af pakistanske atomvåbendemonstrationer siden 25. april.

20. april testede Indien med succes opsendelsen af en Agni V-raket, der er i stand til at levere et atomsprænghoved på en ton hvor som helst i det nærliggende Kina. Det betegnes som et stort militært fremskridt for Indien.

Indien og Pakistan har udkæmpet tre krige siden uafhængigheden fra Storbritannien i 1947. De to rivaliserende lande har med jævne mellemrum udført prøveaffyringer af raketter, siden de begge viste sig som atommagter i 1998.

Forsvarseksperter siger, at Indiens strategiske prioriteringer i høj grad fokuserer på Kina, mens Pakistan stadig bekymrer sig mest om landets østlige nabo, Indien.

/ritzau/AFP