Udland

Pakistans Taliban advarer vælgere mod at stemme

Taliban har planlagt aktioner og advarer vælgerne mod at gå til valgstederne ved lørdagens parlamentsvalg.

Pakistans Taliban advarer vælgere mod at stemme

Pakistans Taliban advarer landets 86 millioner indbyggere mod at stemme ved lørdagens parlamentsvalg. Bevægelsen siger, at de "må holde sig fra valgstederne, hvis de vil redde deres liv".

- Demokrati er imod islam, og det er et system for vantro. Som muslimer er det vores ansvar at forkaste denne tankegang og denne ideologi og deltage i kampen for at håndhæve den islamiske sharia, siger Talibans talsmand, Ehsanullah Ehsan, til AFP.

Han siger, at Taliban har planlagt en række aktioner på valgdagen.

- Vi appellerer til folk om at holde sig væk fra valglokalerne, siger han.

Over 100 mennesker er blevet dræbt under den sidst fase af valgkampen.

Valgkampens afslutning er også blevet overskygget af en bortførelse af tidligere premierminister Yousuf Raza Gilanis 27-årige søn, efter at bevæbnede mænd først havde dræbt hans livvagt og hans personlige assistent.

Tidligere premierminister Nawaz Sharif er favorit til at vinde valget som leder af centrum-højre partiet Pakistans Muslimske Liga (PML-N).

Sharif har kritiseret den USA-venlige politik under præsident Asif Ali Zardari. Sharif har især krævet et stop for de mange amerikanske droneangreb på militante i grænseområdet til Afghanistan.

Det er første gang siden Pakistans oprettelse i 1947, at en demokratisk valgt regering i Pakistan har siddet på magten i hele den fem-årige valgperiode, hvilket gør lørdagens valg historisk.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.