Udland

Pakistanske soldater dræbt ved indisk operation

Uro eskalerer i Kashmir, som har udløst to krige mellem Indien og Pakistan.

To pakistanske soldater blev tidligt torsdag dræbt i en skudveksling med den indiske hær i den omstridte region Kashmir, oplyser det pakistanske militær.

I New Delhi siger lederen af den indiske hærs militære operationer, at Indien har foretaget "nålestiksangreb" på formodede militante i Pakistan.

- Angrebene har været rettet mod formodede militante, som antageligt var ved at infiltrere dele af Kashmir, der er under pakistansk kontrol, siger general Ranbir Singh til journalister.

De indiske angreb blev indledt onsdag, efter at hæren havde "modtaget meget specifikke og troværdige informationer om, at terrorenheder var gået i stilling for at infiltrere områder i Kashmir."

Singh siger, at angrebene havde forårsaget store tab. Han siger, at han bedt den pakistanske hær om at orientere ham om operationen.

Oprørere i Kashmir stormede tidligere i denne måned en militærbase i den indiske del af Kashmir og dræbte 17 indiske soldater. Det er det værste angreb af sin art i mange år.

Målet var et brigadehovedkvarter i byen Uri på grænsen til Pakistan, hvor hundredvis af soldater var stationeret. Angriberne var bevæbnet med granater og skydevåben.

Fire af angriberne blev dræbt under de efterfølgende skudkampe.

Kashmir har været delt mellem Indien og Pakistan, siden de to lande sikrede sig uafhængighed fra Storbritannien i 1947.

Siden 1989 har der været et oprør mod myndighederne i den indisk-kontrollerede del af Kashmir.

Der har i over to måneder være næsten daglige sammenstød i regionen mellem vrede lokale borgere og de indiske styrker. Flere oprørsgrupper bekæmper Indien. Nogle ønsker, at regionen sammensmeltes med Pakistan, andre at området bliver uafhængigt.

Pakistan kontrollerer den nordvestlige del af Kashmir med tre millioner indbyggere. Indien kontrollerer den sydøstlige del, hvor der bor ni millioner mennesker.

Indien og Pakistan har udkæmpet tre krige siden uafhængigheden fra Storbritannien i 1947. To af dem har omhandlet Kashmir, som er delt mellem de to lande.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.