Palæstina dropper forslag om Israel-udsmidning

Palæstina droppede fredag sit forslag ved Fifa-kongressen om at få smidt Israel ud af fodboldforbundet.

Det var forventet, at Palæstina ved det internationale fodbold forbunds (Fifa) kongres i Zürich ville stille forsalg om, at Israel skulle smides ud af Fifa.

Det ændrede sig dog, da præsidenten for det palæstinensiske fodboldforbund, Jibril Rajoub, fredag gik på talerstolen, oplyser flere medier.

- Jeg har besluttet at droppe forslaget, men jeg vil ikke opgive min modstand. Jeg er her for at spille fodbold ikke politik, lød det fra Rajoub, da han gik på talerstolen ved kongressen.

Rajoub forklarede, at repræsentanter fra andre nationale forbund havde bedt ham om at trække forslaget, og han understregede, at han forstod, hvilke negative signaler, det ville have givet.

Palæstina har været Fifa-medlem siden 1998, men har blandt andet være utilfreds med, at spillere ikke kan skifte klubber frit mellem Palæstina og Israel.

Fifa-præsident, Sepp Blatter kaldte beslutningen for "en stor beslutning" og den det israelske fodboldforbund forslog, at man nedsætter en gruppe bestående af Israel, Palæstina og Fifa, som skal finde løsninger på uenighederne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.