Udland

Palæstinensere fejrer FN-ja med kram og skud

Stilhed blev afløst af jublen på Vestbredden, da det stod klart, at FN havde sagt god for en forfremmelse.

Palæstinensere fejrer FN-ja med kram og skud

Glade palæstinensere i selvstyreområdet Vestbredden festede sent torsdag i byen Ramallah over FN-nationernes ja til palæstinensisk forfremmelse i verdensorganisationen.

Før de kunne fejre, var der dog spænding blandt de mange mennesker, der fulgte FN's Generalforsamlings valg på storskærme på Yasser Arafat-pladsen. Mens stemmerne blev afgivet, var der helt stille på pladsen.

Da det stod klart, at forfremmelsen var godtaget med stemmerne 138-9, blev stilheden afløst af jubelbrøl og masser af kram. Der blev affyret fyrværkeri, og et par af de fejrende skød op i luften, mens musikken spillede i byens centrum.

- Selvom det kun er en moralsk sejr, er jeg glad, lyder det fra 39-årige Rashid al-Kor.

I nærheden fejrede palæstinensisk-amerikanske Laila Jaman FN's beslutning med hånden fuld af palæstinensiske flag og billeder af både Barack Obama og præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas.

- Det føles så godt. Jeg kan slet ikke beskrive det. Det er som om, vi har nået slutningen af en mørk tunnel. Med en palæstinensisk stat er vi forenede som et folk og et lederskab, siger hun helt forpustet til AFP's reporter.

Læreren Ethar al-Asmar var dog noget mere pragmatisk.

- Israel går ingen steder, siger hun og tilføjer, at det alligevel føles historisk.

Den sene fest var kulminationen på en hel dag med fejringer og opfordringer til et FN-ja i både Vestbredden og Gazastriben. For mange palæstinensere mener, at en observatørstatus er første skridt på vejen til at blive anerkendt som en stat.

Det er dog ikke alle, der mener, at der noget at fejre.

- Disse folk er her for at danse, spille på tromme og synge, men for hvad? spørger 34-årige Mitri Dbeet.

- Det er ikke, fordi jeg er imod beslutningen, men jeg ved bare, at det ikke betyder noget. Det vil ikke hjælpe Gaza. Det er fuldstændig symbolsk, siger han.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst