Palle har passet børn i 40 år

Palle Thomsen blev ansat som 16-årig på Ungdomsgården Hånbæk og læste senere til pædagog, mens han beholdt DJ-jobbet.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Børnene hedder i dag Anna, Nanna og Lærke, men ellers er de som børn altid har været, når de er kommet i Ungdomsgården Hånbæk hos Palle Thomsen og de andre voksne pædagoger.

FREDERIKSHAVN:Børn for 40 år siden er ligesom børn i dag. Men forældrene har ændret sig. De blander sig meget mere.

Det er Palle Thomsens umiddelbare reaktion, da NORDJYSKE overrasker ham på Ungdomsgården, hvor han 1. februar har været ansat i 40 år.

Kollegerne i frokoststuen er enig med dagens hovedperson, der fejrer dagen på jobbet og slet ikke er klar over om en jubilæumsdag udløser en fridag.

Forklaringen på før og nu er mobiltelefonen.

- I gamle dage, når vi tog på tur, så trøstede vi børnene og hjalp dem med at løse problemer og så var det overstået. Nu har de mobiltelefonen med, og inden vi ser os om, står forældrene der. Faktisk har det indimellem medført, at vi har bedt børnene lade mobiltelefoner bliver hjemme, siger Palle Thomsen.

Jubilaren har dog tænkt at fejre dagen med en ordentlig fest lørdag, hvor der kommer over 100 gæster til Ungdomsgården Hånbæk.

For Palles kontaktnet er stort. Blandt gæsterne er nogle af politikervennerne fra den gang han sad i byrådet for Socialdemokraterne. Der kommer også kammerater fra Tordenskiolds soldater plus selvfølgelig nuværende og forhenværende kolleger fra Ungdomsgården Hånbæk.

Til gengæld tvivler han på, at julemændskollegerne dukker op til festen. Palle Thomsen kan vi godt afsløre er også julemand i sin fritid.

En del vil nok huske jubilaren som discjockey, for det var med musikken det hele startede.

Som 16-årig blev han ansat som DJ, og i den forbindelse kommer han i tanke om en væsentlig forskel.

- Vi har ikke længere diskotek her på UGH. Børnene gider ikke danse hos os. . Det er da underligt. For de vil gerne gå til dans og lære koreografier.

Den musikglade unge mand blev ved med at arbejde om aftenen på UGH og uddannede sig om dagen på seminariet til pædagog.

40 år med børn og unge er det så indtil videre blevet til. Børnene blev voksne, de blev forældre.

- Nu møder vi bedsteforældre. som har gået hos os som børn, fortæller Palle Thomsen. mens jubilæumshotdogen i frokoststuen bliver kold.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.