Palliation som emne på nordjysk temadag

Kræftens Bekæmpelse i Nordjylland har inviteret til temadag om palliation. Foto: Hans Ravn

Kræftens Bekæmpelse i Nordjylland har inviteret til temadag om palliation. Foto: Hans Ravn

Når Kræftens Bekæmpelse i Nordjylland tirsdag 22. november holder en temadag om basal palliation, så er der ansatte og frivillige fra Hjørring Kommune med.

- Vi vil gerne skabe fokus på kvaliteten af den basale palliative indsats rundt om i hele Nordjylland, forklarer områdekonsulent Stefan Paschke, Kræftrådgivningen i Aalborg.

Palliation er den lindrende pleje, som patienter med en livstruende og uhelbredelig sygdom kan få.

- Vi vil gerne bidrage til, at borgerne får den mest kompetente behandling og omsorg ligegyldigt, om de opholder sig hjemme, på et plejecenter eller på sygehuset. Vi vil tage en måling på, hvordan det ser ud rundt omkring. Bland andet om kommunerne er gearet til, at borgerne kan dø i eget hjem, hvis de selv ønsker det, siger Stefan Paschke.

Derfor har man inviteret alle faggrupper, der arbejder med den palliative indsats med til temadagen. Det er alle lige fra udviklingssygeplejersker over social- og sundhedsassistenter til frivillige fra Kræftens Bekæmpelse i hele Nordjylland.

Temadagen åbnes af Orla Kastrup Kristensen, der er formand for Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg i Region Nordjylland.

Derefter er der fire oplægsholdere, der hver på sin måde vil sætte fokus på palliation.

Chef for dokumentation og udvikling i Kræftens Bekæmpelse fortæller om kræftplan IV og den palliative indsats.

Derefter fortæller Karen Marie Dalgaard om palliation i Danmark anno 2016. Hun skrev i sin tid sin ph.d. afhandling "At leve med uhelbredelig sygdom" om døende på sygehuset i Aalborg. I dag forsker hun ved Palliativt Videncenter.

Overlæge og leder fa Det Palliative Team ved Aalborg Universitetshospital, Helle Bjørn, fortæller, hvordan den nordjyske virkelighed ser ud.

Afdelingssygeplejerske ved Det Palliative Team ved Regionshospitalet i Randers, Birgith Hasselkvist, fortæller om et fællessektorielt udviklingsprojekt i Randers. Det hedder "Når hjemmet er ønsket om sidste levested".

Temadagen finder sted i DGI-Huset i Nordkraft, Aalborg, og der er 80 tilmeldte.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.