Pandora-aktionærer genfinder modet efter direktørfarvel

Topchefen fratræder, regnskabet vidner om udfordringer og alligevel sender investorerne Pandora-aktien op.

Pandora skal have ny topchef. Anders Colding Friis har annonceret sin fratrædelse. Investorerne sender aktien op. Foto: Linda Kastrup/arkiv/Ritzau Scanpix

Pandora skal have ny topchef. Anders Colding Friis har annonceret sin fratrædelse. Investorerne sender aktien op. Foto: Linda Kastrup/arkiv/Ritzau Scanpix

Investorerne i Pandora ser ud til at have fået noget af troen på selskabsaktien tilbage fra morgenstunden torsdag.

Fra markedets åbning steg Pandora-aktien 10,4 procent, men en times tid efter har den rettet sig lidt og stiger 4,5 procent.

Det sker, efter at topchefen Anders Colding Friis har sagt farvel. Han fratræder ved udgangen af august.

Investorerne er glade for ledelsesskiftet, og derfor stiger aktien, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

- Jeg tror, at investorerne kvitterer bestyrelsen ved at sende aktien op. Investorerne reagerer på, at selskabet arbejder aktivt for at genskabe tilliden mellem aktiemarkedet og Pandoraledelsen, siger Søren Løntoft Hansen.

Jagten på en ny topchef er sat ind, og det bør ende med at være en person, der kender til detailhandel i forvejen.

- En person, der har haft gang i detailsektoren i nogle år, det ville være at foretrække, siger analytikeren.

Han tilføjer, at det er vigtigt at hente en topchef ind, der har kendskab til udviklingen i detailsektoren. Der skal findes den rette balance mellem at åbne butikker og have en stærk e-handelsplatform.

Meddelelsen kom sammen med, at smykkeselskabet måtte meddele investorerne, at salget og overskuddet er faldet.

- Forklaringen på det svage kvartal og nedjusteringen har rod i et dårligere salg af Charms, fordi der er ændret adfærd, siger analytikeren.

Han tilføjer, at kunderne har færre Charms på armbåndet. Charms er Pandoras hovedkategori, og det er et vedhæng, der kan sættes på et armbånd.

Der er også opbygget af varelagere hos forhandlingerne, og sammen med et vigende salg af Charms, så går der længere tid inden forhandlerne bestiller hos Pandora igen, konstaterer han.

Pandoras overskud faldt til 1044 millioner kroner i andet kvartal af 2018.

Mandag aften nedjusterede Pandora overraskende sine forventninger til 2018 fra en vækst på syv til ti procent til en vækst på fire til syv procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.