Pandora er investorernes guldæg anden måned i træk

For anden måned i træk steg Pandora mest blandt eliteaktierne på fondsbørsen. Vestas skraber bunden.

Pandora er investorernes guldæg anden måned i træk

Hvis man købte aktier i smykkeproducenten Pandora den 1. november, kan man ved månedens udgang glæde sig over en fortjeneste på 34,9 procent.

For anden måned i træk er Pandora den bedste investering blandt de tyve største aktier på Københavns Fondsbørs.

- Pandora er igen månedens kursraket, og en stor del af forklaringen finder man i selskabets kvartalsregnskab. Smykkevirksomheden overraskede både med en højere omsætning og en bedre driftsindtjening end ventet.

Det siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Selvom Pandora-aktien steg med over 15 procent i oktober, har den fortsat stigningen i november. Aktien er steget med 34,9 procent.

- Ud over det positive regnskab har det også været understøttende for aktien, at ledelsen med de gode resultater har fået genskabt en del af den tillid, der blev tabt i kølvandet på et turbulent 2011, siger aktieanalytikeren om Pandora.

Sølvmedaljen går Carlsberg, som er steget 12,5 procent i november.

Ifølge Mikkel Duus-Hansen er bryggeriaktien steget, fordi Carlsbergs kvartalsregnskab overraskede positivt. Carlsberg klarede sig nemlig bedre end konkurrenterne, som havde fremlagt skuffende regnskaber.

For sjette gang i år tilfalder den tvivlsomme ære som månedens bundskraber vindmølleproducenten Vestas, der må indkassere et tab på 17,4 procent i november på trods af en ganske pæn kursstigning i denne uge.

- Vestas’ aktionærer er efterhånden vant til voldsomme udsving, og rent faktisk er aktiekursen steget cirka 15 procent fra månedens bund 15. november i kurs 24 kroner, siger Mikkel Duus-Hansen.

Mens et skuffende regnskab trak ned, så løftede Vestas' aktier sig på nyheden om, at selskabet havde fået en ny kreditaftale i hus med bankerne. Men facit er altså, at Vestas samlet klarede sig dårligst blandt de største aktier i november.

Høreapparatvirksomheden GN Store Nord klarer sig igennem november med et fald på 10,1 procent, og faldet kan primært forklares med et skuffende regnskab.

Mikkel Duus-Hansen påpeger dog, at aktien på trods af kursfaldet stadig er steget med næsten 70 procent i år, så med mindre man lige har købt aktien før regnskabet, er tabet til at bære.

Det samlede C20-indeks er steget 1,2 procent i november til kurs 490,93.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst