Pandora øger smykkesalget

Pandora øgede omsætningen med 12 procent og hævede også overskuddet i 2017, selvom antallet af butikker skrumper

Pandora har hovedkvarter på Havneholmen i København. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
6. februar 2018 08:27

INDLAND: Smykkekoncernen Pandora fortsætter med at sælge smykker til hele verden, selv om væksttempoet er aftaget lidt.

Årsregnskabet for 2017, der er offentliggjort tirsdag, viser et samlet smykkesalg på 22,8 milliarder kroner. Det svarer til en omsætningsvækst på 12 procent regnet i danske kroner. Samtidig er resultatet før skat, renter og afskrivninger øget fra 7,4 milliarder kroner til 7,8 milliarder kroner.

- Vi øgede omsætningen med 15 procent i lokal valuta drevet af en stærk performance i Pandora-ejede butikker og dobbeltcifferet vækst i alle produktkategorier.

- Resultatet giver os mulighed for at returnere op til 6 milliarder kroner til vores aktionærer i 2018, siger administrerende direktør Anders Colding Friis i en pressemeddelelse.

Omsætningsfremgangen er sket på trods af, at antallet af butikker, der sælger Pandoras smykker, er faldet fra mere end 8100 til knap 7800.

Det skyldes Pandoras strategi om i størst mulige omfang at sælge smykker fra såkaldte konceptbutikker frem for at sælge smykkerne i butikker, hvor de konkurrerer med andre mærker om opmærksomheden.

Antallet af rene Pandora-butikker er da også øget med mere end 300 i løbet af 2017 og udgør nu 2446.

Samtidig er internetsalget i kraftig vækst. Her udgjorde omsætningen knap 1,7 milliarder kroner sidste år, svarende til en vækst på 61 procent.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...